Phenianul nu recunoaşte boala Covid! Şase nord-coreeni au murit de ‘FEBRĂ’

Publicat:

Coreea de Nord a anunţat marţi că a înregistrat şase noi decese din cauza “febrei”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, ridicând bilanţul la 56 de decese la câteva zile după ce a recunoscut că este lovită de pandemia de COVID-19, notează AFP, potrivit agerpres.

KCNA a precizat că armata “şi-a desfăşurat de urgenţă forţele în toate farmaciile din Phenian şi a început să aprovizioneze cu medicamente”.


Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

În pofida unii lockdown la scară largă, bilanţul a urcat luni seara la 56 de morţi, peste 1.483.060 de cazuri de “febră” şi 663.910 de persoane sub tratament, potrivit agenţiei.

Liderul Kim Jong Un a criticat luni autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise 24 de ore din 24..

Raportul publicat marţi de KCNA a indicat că “au fost luate măsuri urgente pentru a remedia imediat problemele din furnizarea de medicamente”, în special funcţionarea non-stop a farmaciilor din capitala Phenian.

De când ţara a anunţat primul caz de COVID-19 joi, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă “mari bulversări” în ţară, a cărei populaţie nu este vaccinată.

El supervizează reuniunile de urgenţă aproape zilnice ale Biroului Politic, iar presa nord-coreeană a publicat fotografii cu el vizitând o farmacie din Phenian duminică.

KCNA a raportat marţi că eforturile sunt în curs de a educa masele despre “varianta invizibilă Omicron pentru a le oferi o înţelegere aprofundată a metodelor ştiinţifice de tratament şi a regulilor de prevenire a epidemiei”.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

Luni, aproximativ 11.000 de funcţionari publici, profesori şi studenţi la medicină au participat, între timp, la un “examen medical intensiv al tuturor locuitorilor” pentru a identifica persoanele cu febră, potrivit aceleiaşi surse.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins anul trecut. Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă. Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina(sondaj)

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina (sondaj) Europenii rămân solidari cu Ucraina în faţa invaziei ruse şi sunt, în general, în...

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar

Armata rusă a ocupat un cartier întreg din Ceasov Iar Ministerul rus al Apărării a revendicat miercuri într-un comunicat capturarea unui prim cartier din Ceasov...

AP OSCE salută progresele înregistrate de Republica Moldova

AP OSCE salută progresele înregistrate de Republica Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) salută agenda ambițioasă și fără...

Horror! O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş

O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş Rămăşiţele unei femei dispărute au fost găsite în stomacul unui piton, care o înghiţise în întregime,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.