“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

Publicat:

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

Kim Jong Un, liderul Coreii de Nord, își pregătește fiica adolescentă să preia conducerea acestei țări care s-a dotat cu arme nucleare, le-a explicat luni parlamentarilor sud-coreeni serviciul de informaţii de la Seul.

Citeşte şi: Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – Stiripesurse.md

Tânăra, Kim Ju Ae, a cărei vârstă nu este confirmată, a fost văzută alături de tatăl ei în mai multe rânduri din 2022 încoace, lăsând să se înţeleagă că într-o zi i-ar putea succeda ca a patra generaţie la putere din singura dinastie comunistă din lume, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.


Serviciul Național de Informații (NIS) consideră că ea a fost aleasă pentru a fi succesoarea, a declarat presei deputatul Lee Seong-kweun după briefingul NIS. “Phenianul o educă în mod clar pe Kim Ju Ae ca moștenitoare, ceea ce indică faptul că ea este cea mai susceptibilă persoană să-i succeadă” actualului lider, a adăugat dl Lee.

Sănătatea lui Kim Jong Un în discuție

NIS le-a explicat, de asemenea, parlamentarilor că liderul Kim Jong Un este “foarte supraponderal”, cu “în jur de 140 kg”, ceea ce prsupune “risc ridicat de boală cardiacă”.

Dl Kim, cunoscut ca fumător de țigară, se consideră că a avut simptome de hipertensiune arterială și diabet imediat după ce a împlinit 30 de ani, a spus dl Lee, citând Serviciul Național de Informații.

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

Potrivit explicațiilor date de NIS deputaților sud-coreeni, Phenianul pare să ajusteze nivelul de expunere publică a lui Kim Ju Ae pentru a monitoriza modul în care reacţionează nord-coreenii la posibilul său rol în succesiunea actualului lider.

Mai mult de jumătate din deplasările sale alături de tatăl său au fost legate de activități militare, cum ar fi supravegherea manevrelor, le-a spus NIS deputaților.

În martie, Kim Ju Ae a fost desemnată de presa de stat cu titlul foarte onorific de “hyangdo” în coreeană (“mare sfătuitor”), sugerând că ar putea să-i succedă lui Kim Jong Un. “Remarcând folosirea termenului hyangdo, rezervat pentru un lider sau succesorul său, INS consideră că proiectul de moștenire se conturează într-o anumită măsură”, a declarat reporterilor un alt deputat, Park Sun-won.

Un alt copil?

Serviciul Național de Informații nu a exclus însă posibilitatea ca un alt copil să apară ca soluție alternativă în planul de succesiune, potrivit dlui Park, întrucât Coreea de Nord nu a făcut niciun anunț pentru succesiune.

Înainte de 2022, singura confirmare a existenței lui Kim Ju Ae a venit de la fostul star american NBA Dennis Rodman. El a susținut că a cunoscut o fiică a liderului, Ju Ae, în timpul unei vizite în Coreea de Nord în 2013.

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

Seulul a explicat inițial că liderul nord-coreean și soția sa Ri Sol Ju, o fostă cântăreață vedetă care s-ar fi căsătorit cu el în 2009, au devenit părinții primului lor copil, un băiat, în 2010, iar Ju Ae a fost al doilea lor copil.

Dar în 2023, ministrul unificării din Coreea de Sud a declarat că guvernul “nu a putut confirma existența” fiului lui Kim Jong Un.

Kim Jong Un, născut probabil în 1983 sau 1984, nu avea 30 de ani când i-a succedat tatălui său Kim Jong Il în decembrie 2011. Sora lui Kim Yo Jong este, de asemenea, considerată o personalitate influentă.

Coreea de Nord este dominată din 1948 de dinastia Kim, numită și “filiația Paektu”, numită după un munte sacru care este leagănul legendar al poporului coreean și unde, conform propagandei nord-coreene, s-a născut Kim Jong Il care i-a succedat tatălui său, Kim Il Sung.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris Lady Gaga a ieşit pe străzile Parisului pentru a le...

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO Actorul american Tom...

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate Răsturnare de situaţie în cazul dentistei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.