Ping-pong între instituții. CNA răspunde acuzațiilor ANRE

Publicat:

Ping-pong între instituții. CNA răspunde acuzațiilor ANRE

Centrul Național Anticorupție (CNA) răspunde acuzațiilor celor de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și vine cu precizări.

Citește și: Igor Munteanu râvnește Președinția. Se înscrie în cursa electorală


Potrivit ofițerilor CNA, urmărirea penală, în care angajatul ANRE recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență, a fost transmisă la CNA pentru efectuarea urmăririi penale, iar instituția a întreprins toate măsurile necesare în vederea confirmării sau infirmării vinovăției angajatului vizat. Examinarea tuturor materialelor cauzei a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a persoanei investigate.

„Scopul procesului penal este ca orice persoană care a săvârșit o infracțiune să fie pedepsită potrivit vinovăției sale și nici o persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală și condamnată”, precizează CNA.

Amintim că tot astăzi, reprezentanții ANRE au sugerat că sunt nemulțumiți de maniera de comunicare a Centrului Național Anticorupție (CNA), care, acum câteva luni, anunța despre cercetarea penală a unui angajat ANRE pentru corupție.

Precizarea a fost făcută în contextul în care angajatul despre care s-a anunțat anterior că face subiectul unei anchete penale a CNA, a fost scos de sub urmărire penală de procurori, iar cauza penală a fost clasată pe motiv că  fapta nu întrunește elementele infracțiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Inspectorii de mediu vor merge în misiuni de combatere a piscuitului ilegal cu o barcă nouă

Inspectorii de mediu vor merge în misiuni de combatere a piscuitului ilegal cu o barcă nouă Echipamentul va permite echipelor IPM să intervină mai repede...

Documentarul „Tata”, premieră mondială la Festivalul de Film din Toronto

Documentarul „Tata", premieră mondială la Festivalul de Film din Toronto „Tata”, documentarul semnat și regizat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, va avea premiera internațională...

28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei

28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei 28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale...

Igor Boțan: Acțiunile Uniunii Sovietice în raport cu basarabenii, în 1940, nu pot fi numite „de eliberare”, ci „de ocupare”

Igor Boțan: Acțiunile Uniunii Sovietice în raport cu basarabenii, în 1940, nu pot fi numite „de eliberare”, ci „de ocupare” Acțiunile Uniunii Sovietice în raport...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.