Planul Rusiei de extindere a exporturilor de gaze naturale lichefiate, afectate de sancţiunile SUA

Publicat:

Planul Rusiei de extindere a exporturilor de gaze naturale lichefiate, afectate de sancţiunile SUA

Planul Rusiei de a-şi extinde rapid exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) stagnează, din cauza sancţiunilor SUA, care întârzie livrările dintr-un nou proiect major, transmite Bloomberg.

Facilitatea Arctic LNG 2 a început producţia în decembrie, dar până acum nu a reuşit să exporte gaze din cauza restricţiilor SUA. Producţia a fost redusă semnificativ în februarie, conform datelor analizate de Bloomberg. Publicaţia Vedomosti, prima care a raportat scăderea producţiei, a informat că Arctic LNG 2 nu a putut exporta combustibili şi nu dispune de suficient spaţiu de stocare, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Novatek PJSC, principalul acţionar al unităţii aflate lângă cercul polar, intenţiona să demareze livrările până la 31 martie. Oficialii companiei energetice ruse nu au răspuns solicitărilor de a face comentarii.

Novatek negocia vânzarea GNL către cumpărători din China, dar nu se ştie când va putea face asta, din cauza temerilor privind represaliile SUA, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Aceste evoluţii arată cât de dificil va fi ca Rusia să-şi îndeplinească obiectivul de a tripla exporturile de GNL până în 2030. Ţara, cel mai mai mare exportator global de înainte ca invadarea Ucrainei să determine Europa să evite achiziţiile prin gazoducte, a exportat anul trecut aproximativ 32 milioane tone GNL, o fracţiune din comerţul global total de 412 milioane tone.

În noiembrie, Statele Unite au impus sancţiuni care au vizat Novatek, dar au determinat şi ieşirea altor investitori din Arctic LNG 2, inclusiv TotalEnergies SE şi Mitsui & Co, ambele declarând forţă majoră.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Producţia de gaze la proiectul Arctic LNG 2 a fost de 83 milioane metri cubi în februarie, comparativ cu 250 milioane metri cubi în ianuarie şi 425 milioane metri cubi în decembrie, conform datelor analizate de Bloomberg.

Novatek caută să trimită cea mai mare parte a GNL către China prin Ruta Mării Nordului, care face legătura între Europa şi Asia şi, de asemenea, încearcă să găsească cumpărători din India, susţin sursele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.