Platforma de blogging Tumblr folosită de Rusia pentru a distribui ştiri false

Publicat:

Platforma de blogging Tumblr a descoperit 84 de conturi despre care spune că au fost folosite de o grupare din Rusia pentru a distribui dezinformări în timpul campaniei electorale americane din 2016, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Tumblr a spus că a descoperit această situaţie la sfârşitul lui 2017 atunci când a sprijinit o investigaţie care a dus la punerea sub acuzare a 13 persoane care aveau conexiuni cu Agenţia de Cercetare pentru Internet din Rusia.


Citește și : Cancelarul austriac propune ca UE să-i blocheze pe migranţii ilegali la frontierele sale

Tumblr este, astfel, doar una dintre multele platforme de pe internet care au fost folosite într-o campanie online a ruşilor pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Un comunicat de la Tumblr arată că au fost descoperite conturi „care erau folosite într-o campanie de dezinformare înainte de alegerile americane din 2016”.

Compania a spus că a anunţat autorităţile, a şters conturile şi postările lor şi a colaborat cu Departamentul de Justiţie din SUA.

Site-ul de blogging a spus că va notifica prin email pe oricine a interacţionat sub orice formă cu postările conturilor vizate.

De asemenea, a făcut publică lista celor 84 de conturi pentru ca utilizatorii să afle dacă au interacţionat cu entităţile respective.

Citește și : Întâlnire Vucic-Thaci fără progrese pentru normalizarea relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.