Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Publicat:

Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a vorbit despre deschiderea formațiunii politice, pe care o reprezintă, spre coalizarea forțelor cu adevărat proeuropene.

În cadrul emisiunii „Dialog Deschis”, Plîngău a declarat că Platforma DA a reușit în urma alegerilor locale să-și consolideze poziția în unele localități din țară, transmite Deschide.md.


„Noi am reușit în cadrul alegerilor locale să consolidăm mai multe segmente în jurul Platformei DA. Am avut o bună componentă în jurul dlui Chironda, în Chișinău. Când am avut discuții cu alte partide extraparlamentare proeuropene, chiar și pentru Primăria Chișinău, am mers și am propus, să nu fie sfadă, să nu fie animozități – am propus să fie un candidat din societatea civilă. Mai departe o să perseverăm, iar unele anunțuri pe tema respectivă vor fi făcute săptămâna viitoare”, a declarat Dinu Plîngău.

Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

De asemenea, politicianul a vorbit și despre formațiunile politice care sunt dispuse să coalizeze cu cei din Platforma DA.

„Discutăm cu toată lumea. Avem o relație bună și prietenească cu colegii din Liga Orașelor și Comunelor, avem o discuție bună și cu cei din Partidul Schimbării, cu Platforma Unionistă. Spre exemplu la Edineț nu am avut candidat, ci am susținut candidatul LOC, nu doar pentru a avea o bună comunicare, dar și pentru că dl Cojocaru este un bun primar”, mai afirmă Dinu Plîngău.

Citeşte şi: Amenințări cu atacuri armate în mai multe școli din Capitală – Stiripesurse.md

În același timp, liderul Platformei DA este indignat de acțiunile celor care anterior le-au fost aliați, adică ale celor din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

„Asemenea lucruri s-au întâmplat la Ștefan Vodă, unde am invitat fracțiunea PAS ca să formeze o majoritate la nivelul Consiliului Raional. Însă, din păcate, PAS a decis să facă cu socialiștii în detrimentul unei majorități proeuropene acolo”, afirmă Dinu Plîngău.

În context, liderul politic a criticat faptul că cei de la PAS acționează în detrimentul partidelor proeuropene extraparlamentare, afirmând că PAS face acest lucru din raționamente politice și egoiste.

„La următoarele alegeri, ei vor să se prezinte ca unicul partid proeuropean. Și asta va fi în dezavantajul PAS-ului. Pentru că dacă nu mai ajunge o altă forță proeuropeană în Parlament, ei vor trebui să facă alianțe, așa cum se fac în raioane, cu socialiștii, cu bandiții”, a conchis Dinu Plîngău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.