Platforma X a restabilit contul Iuliei Navalnaia, după o scurtă suspendare

Publicat:

Platforma X a restabilit contul Iuliei Navalnaia, după o scurtă suspendare

Contul de pe platforma X (fosta Twitter) al Iuliei Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a fost restabilit marţi după mai puţin de o oră de suspendare pentru încălcarea regulilor de utilizare, informează AFP.

Iulia Navalanaia şi-a creat contul luni, după ce anunţase că va continua lupta politică a soţului său. Nicio precizare nu a fost făcută în legătură cu motivul scurtei suspendări a contului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Luni, ea postase pe acest cont un video în care îl acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin că l-a ucis pe Aleksei Navalnîi şi a scris marţi că “nu-i pasă” de comentariile Kremlinului, care a declarat că “acuzaţiile sale sunt grosolane şi nefondate”.

“Cont suspendat”, era scris pe pagina văduvei opozantului, platforma X indicând fără alte explicaţii că suspendă “conturile care încalcă regulile X”.

Echipa defunctului opozant i-a cerut într-un tweet lui Elon Musk, proprietarul platformei, “să explice exact ce reguli au fost încălcate” de Iulia Navalnaia.

Aleksei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru “extremism” într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse.

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse au refuzat până acum să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

Lumea occidentală a denunţat puternic moartea opozantului, ce se afla în detenţie de peste trei ani, şi l-a considerat vinovat pe Vladimir Putin.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Preşedintele rus “a fost informat” de decesul lui Navalnîi, potrivit purtătorului său de cuvânt, însă nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.