Ploile torențiale au facut cel puțin 14 victime lângă Atena

Publicat:

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a şuvoaielor de noroi care s-au revărsat miercuri dimineaţa asupra a două localităţi din apropierea Atenei, informează agerpres .

Pe parcursul zilei, după cercetările efectuate de echipele de salvare, bilanţul victimelor a crescut continuu.


După-amiaza, numărul victimelor ajunsese la 14 morţi, bărbaţi şi femei, cea mai mare parte persoane în vârstă, după informaţiile furnizate de pompieri.

Citiți și : Emmanuel Macron l-a invitat pe Saad al-Hariri în Franţa

O parte dintre victime au fost surprinse de ploaie în locuinţe, este şi cazul a doi octogenari care locuiau la subsolul unei locuinţe, în timp ce alţii au fost luaţi de ape când se aflau afară sau în vehiculele lor.

Corpurile a doi bărbaţi au fost târâte în mare, de unde au fost recuperate de poliţia portuară.

”A venit ca un tsunami”, a povestit pentru AFP Evangélos Kolovetzos, un comerciant al cărui magazin a fost distrus în totalitate, ferestrele sparte şi uşile, dărâmate.

În urma ploilor torenţiale din timpul nopţii, aluviunile s-au revărsat de pe dealurile din vecinătate, la primele ore ale dimineţii peste localităţile Nea Peramos şi Mandra, situate la 50 de kilometri de Atena, măturând totul în calea lor.

A fost declarată ”starea de urgenţă” în cele două localităţi şi peste 200 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă. Serviciile de intervenţie au primit peste 600 de apeluri pe numărul de urgenţă. ”Străzile sunt complet distruse (…), o mie de case au fost inundate, un sfert din oraş”, a precizat viceprimarul din Néa Peramos, Stavros Fotiou, pentru canalul public de televiziune ERT.

”Totul este pierdut, este un dezastru biblic”, a spus cuprinsă de emoţie primăriţa din Mandra, Ioanna Kriekouki.

Aproximativ zece călători au fost evacuaţi dintr-un autobuz luat de ape, iar zidurile unei fabrici au cedat sub greutatea potopului. A fost inundat, de asemenea, cimitirul din Mandra. După amiaza-târziu, în Mandra, buldozerele încercau să degajeze drumurile, pe fundalul sirenelor ambulanţelor, însă principalele străzi au rămas îngropate sub apă şi moloz.

”Accesul în zonă este dificil, resturile s-au acumulat până la acoperişul caselor”, a precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yiannis Kapakis.

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mai multe zone din localitate, acolo unde se află numeroase ateliere şi fabrici. La Nea Peramos, alimentarea cu apă a fost întreruptă, iar intrarea în normalitate ar putea dura până la cinci zile, potrivit lui Fotiou.

Prim-ministrul Alexis Tsipras şi-a exprimat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”tristeţea profundă” pentru victime şi a anunţat că va trimite o echipă guvernamentală la faţa locului pentru a coordona operaţiunile.

Premierul urmează să conducă, în prima partea a serii, o reuniune de criză, întrucât serviciile meteorologice prognozează mai multe precipitaţii în noaptea următoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.