X

PNM propune modificarea Codului Civil

PNM propune modificarea Codului Civil

Partidul Național Moldovenesc (PNM) a venit cu o nouă inițiativă către Parlamentul Republicii Moldova, propunând o modificare importantă în Codul Civil.

Citeşte şi: SCANDAL cât casa la un mare spital din Bucureşti! 17 pacienți au murit la Terapie Intensivă – Stiripesurse.md

„Ce se întâmplă acum? Un gol legislativ permite ca medicii și apropiații acestora să încheie contracte cu pacienții lor, privind înstrăinarea bunurilor cu condiția întreținerii pe viață. Acest lucru poate duce la conflicte de interese și situații unde pacienții s-ar putea simți presați să ia decizii nefavorabile.

PNM propune modificarea Codului Civil

Ce dorim să schimbăm? Vrem să protejăm cetățenii în momentele lor vulnerabile! Propunerea noastră interzice aceste contracte între medici (și apropiații lor) și pacienți, eliminând astfel orice posibilitate de abuz sau influență inadecvată” – au explicat cei de la PNM.

Potrivit formațiunii, scopul este clar: să consolidăm încrederea în relația medic-pacient și să ne asigurăm că deciziile importante sunt luate cu bună intenție și nu sub presiune.

Tags: Partidul Naţional Moldovenesc (PNM)
Social