Pod prăbuşit la Genova: Operaţiunile de degajare au fost întrerupte din cauza unor zgomote auzite de riverani la tronsonul estic

Publicat:

Operaţiunile de îndepărtare a rămăşiţelor podului rutier prăbuşit marţi la Genova, în nord-vestul Italiei, au fost întrerupte luni din motive de precauţie, din cauza unor zgomote auzite de riverani în cursul nopţii la tronsonul estic al viaductului, anunţă presa italiană, potrivit AFP şi dpa, scrie agerpres.

Forţele de ordine au întărit interdicţia de acces în zonă şi persoanelor evacuate din blocurile de sub pod nu li se mai permite accesul în locuinţe pentru a-şi recupera bunuri, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, Luca Cari, pentru dpa.


Citește și : Cecenia: Serie de atacuri împotriva poliţiei, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic

Zona roşie care delimitează un perimetru de securitate este interzisă inclusiv pentru mijloacele de salvare, în aşteptarea verificărilor.

‘Se pare că zgomotele pe care le scoate podul sunt diferite de cele auzite în zilele trecute’, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pompierii au întrerupt şi ei lucrul în zonă, dar continuă operaţiunile de degajare în alte părţi afectate de prăbuşire, precum albia râului şi liniile de cale ferată, a precizat Cari.

Parchetul din Genova, care a deschis o anchetă după catastrofă şi a plasat podul sub sechestru, s-a declarat dispus să autorizeze distrugerea tronsonului estic ‘în caz de pericol concret’.

Luni a continuat totuşi efectuarea de relevee tehnice pentru determinarea cauzelor prăbuşirii, care s-ar putea datora ‘unei serii de mai mulţi factori’, după cum a indicat Roberto Ferrazza, preşedintele comisiei de inspecţie instituite de Ministerul Infrastructurilor şi Transporturilor. ‘Elementul declanşator al dinamicii nu este clar’, a adăugat el luni.

Citește și : Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii răpiţi în cursul dimineţii în nordul Afganistanului

Bilanţul prăbuşirii podului Morandi, marţi, la Genova, în timpul unei furtuni violente, este de 43 de morţi, potrivit anunţului făcut duminică de serviciile de salvare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.