Podoliak, despre numirea lui Danilov în funcția de ambasador: „Acesta nu este un exil onorific, ci o creștere a statutului și a importanței regiunii”

Publicat:

Podoliak, despre numirea lui Danilov în funcția de ambasador: „Acesta nu este un exil onorific, ci o creștere a statutului și a importanței regiunii”

Numirea fostului secretar al Securității Ucrainei, Alexei Danilov, în funcția de ambasador la Chișinău indică creșterea statutului și importanței regiunii. Consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoliak, este de părere că Alexei Danilov este omul potrivit în Republica Moldova în condițiile în care cunoaște foarte bine practicile Rusiei și riscurile aceasta ne poate expune țara, scrie tv8.md.

„Acesta nu este un exil onorific, ci o creștere a statutului și a importanței regiunii. Înțelegem că Rusia este și va continua să desfășoare mult mai multe încercări de destabilizare a situației prin partidele pro-ruse, autonomia găgăuză și enclava transnistreană. Acestea sunt campanii constante de propagandă. Danilov este o persoană cu experiență în ceea ce privește înțelegerea acestor riscuri, ce este Rusia, ce tehnologii folosește. Pentru că au fost folosite și în Ucraina.


Pentru mine, numirea lui Danilov este o dovadă clară că statutul Republicii Moldova este extrem de important pentru noi. Dacă Rusia se extinde în Ucraina prin război, în Moldova face la fel, dar cu metode diferite. Informațional, politic, revoluționar, cultural”, a spus Podoliak în ediția de luni, 8 aprilie, a emisiunii „Новая неделя ” de la TV8.

Mihailo Podoliak a comentat și presupusele atacuri cu dronă din stânga Nistrului, pentru care separatiștii au învinuit Ucraina. În context, a subliniat că Ucraina nu are niciun interes să deschidă un al doilea front.

Potrivit lui Podoliak, la mijloc sunt doar provocări puse la cale de Federația Rusă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spania şi Argentina sunt ‘la cuţite’! La mijloc se află soţia premierului iberic

Spania şi Argentina sunt 'la cuţite'! La mijloc se află soţia premierului iberic Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a...

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți Un bărbat de 71 de ani din Bălți este de negăsit. Poliția solicită sprijinul...

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25...

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie Retragerea forţelor americane din Niger, o cerinţă a regimului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.