Poliţia a monitorizat decibelii de la concertul lui Taylor Swift în Madrid după ce localnicii s-au plâns de zgomot

Publicat:

Poliţia a monitorizat decibelii de la concertul lui Taylor Swift în Madrid după ce localnicii s-au plâns de zgomot

Poliţia a măsurat nivelul decibelilor înregistraţi în timpul concertului lui Taylor Swift de pe stadionul Bernabeu, al echipei Real Madrid, după ce rezidenţii s-au plâns de zgomot insuportabil odată ce arena a început să găzduiască evenimente muzicale luna trecută, informează Reuters.

Măsurătorile trebuie evaluate pentru a vedea dacă depăşesc nivelurile permise, a spus joi, într-o conferinţă de presă, purtătoarea de cuvânt a primăriei, Inmaculada Sanz. Potrivit purtătoarei de cuvânt, autorităţile au primit 25 de plângeri după concertul de miercuri al cântăreţei americane, potrivit stiripesurse.


Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Purtătoarea de cuvânt a spus că municipalitatea pregăteşte deja amenzi pentru organizatorii concertelor anterioare, despre care se crede că ar fi depăşit limita de zgomot.

Clubul Real Madrid nu a dorit să comenteze informaţiile. Poliţia municipală din Madrid a redirecţionat întrebările jurnaliştilor către primărie. Sanz nu a comunicat nivelul de decibeli în timpul conferinţei de presă.

Organizatorul concertelor lui Taylor Swift în Madrid, Lastur Bookin SL, nu a da curs imediat unei solicitări de comentarii.

Concertul artistei, la care au participat zeci de mii de ”Swifties” (denumirea neoficială a fanilor cântăreţei Taylor Swift – n.red.), a marcat primul concert susţinut de un megastar global pe acest stadion, reamenajat pentru a pune în practică viziunea preşedintelui clubului, Florentino Perez, de a extinde veniturile clubului dincolo de fotbal astfel încât Real Madrid să poată concura din punct de vedere financiar cu cluburi engleze din profitabila Premier League.

Renovarea stadionului, care a costat 900 de milioane de euro, a inclus un acoperiş, precum şi un gazon retractabil care permite folosirea spaţiului pentru evenimente, devenind astfel un ”epicentru al divertismentului”, a spus Perez în noiembrie.

Planul a stârnit nemulţumiri din cauza nivelului de zgomot, rezidenţii spunând că vor apela la justiţie pentru a bloca evenimente viitoare.

”Nu avem alternativă decât să apelăm la justiţie”, a spus Enrique Martinez de Azagra, preşedintele Asociaţiei persoanelor afectate de Bernabeu.

În tipul concertului de miercuri, experţii contractaţi de asociaţie au făcut propriile măsurători care pot fi folosite drept dovezi la tribunal. Experţii au înregistrat un nivel de 80 de decibeli, cu mult peste nivelul de 53 permis de municipalitate în cazul unui concert, a spus Martinez de Azagra.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Concertele susţinute de Taylor Swift miercuri şi joi vor spori veniturile Real Madrid, care trebuie să achite împrumuturi şi instrumente financiare în valoare de 1,2 miliarde de euro.

O sursă din interiorul clubului a declarat pentru Reuters în 2021 că renovarea stadionului va spori veniturile anuale ale stadionului la 400 de milioane de euro de la 150 de milioane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.