Poliţia australiană a confiscat bunuri şi proprietăţi în valoare de peste 6 milioane de dolari

Publicat:

Poliţia australiană a confiscat bunuri de lux, vehicule şi proprietăţi în valoare de peste 8,5 milioane de dolari australieni (6,2 milioane dolari SUA) de la cetăţeni chinezi suspectaţi de implicare în spălare de bani, informează joi dpa, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Poliţia Federală Australiană (AFP) a anunţat că doi cetăţeni chinezi au călătorit în Australia în 2015 pentru a înfiinţa companii-paravan şi a transfera venituri obţinute din infracţiuni în China.


Citeşte şi: Americanii se tem că ar putea pierde un război în faţa Rusiei sau a Chinei

În urma unor cereri primite în 2016 din partea Ministerului Securităţii Publice chinez pentru asistenţă, AFP a încercat să identifice posibili cetăţeni chinezi implicaţi în spălarea de bani.

Autorităţile chineze consideră că banii au fost obţinuţi prin fraudarea unor investitori în China.

Poliţia australiană a declarat că a confiscat bunuri, vehicule, articole de lux, inclusiv bijuterii şi vinuri, în Sydney, Melbourne şi Gold Coast în statul Queensland miercuri şi joi.

Citeşte şi: Donald Tusk anunţă un summit pentru oficializarea acordului dintre UE şi Marea Britanie

Comandantul Bruce Hill, managerul naţional al AFP asupra crimei organizate, a declarat că a fost o colaborare internaţională de succes împotriva spălării de bani. Investigaţiile persoanelor implicate sunt în curs de desfăşurare.

Aceasta este a treia anchetă separată începând din octombrie vizând cetăţeni chinezi care ar fi creat companii-paravan, implicaţi în spălare de bani şi evaziune fiscală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.