Poliţia belgiană a arestat şapte inşi care puneau la cale un atentat terorist

Publicat:

Poliţia belgiană a arestat şapte inşi care puneau la cale un atentat terorist

Parchetul federal belgian a anunţat joi că au fost reţinute şapte persoane în urma unui val de percheziţii pe teritoriul ţării, care a vizat activităţile unui ‘grup terorist’ şi posibila pregătire a unui ‘atentat’, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

‘Toţi cei reţinuţi sunt suspectaţi de participare la activităţile unui grup terorist, de finanţare a terorismului şi de pregătirea unui atentat terorist’, a indicat parchetul federal într-un comunicat.


Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Un purtător de cuvânt al instituţiei, contactat de AFP, a exclus în acest stadiu orice legătură Jocurile Olimpice de la Paris, a căror ceremonie de deschidere va avea loc vineri, în condiţii de securitate ridicată.

Poliţia belgiană a arestat şapte inşi care puneau la cale un atentat terorist

‘În acest stadiu nu există nicio precizare privind locurile sau ţinta vizate, dar ceea ce a fost găsit lasă să se întrevadă că era în pregătire un atentat’, a declarat Arnaud d’Oultremont.

Poliţia belgiană a întreprins joi dimineaţă 14 percheziţii – mai ales în regiunile Liege, Anvers, la Gand şi în comuna bruxelleză Saint-Josse -, la cererea unui judecător antiterorist din Anvers.

Raiduri ale poliţiei au mai avut loc la Courtrai (vest) şi la Menin, comună de frontieră cu aglomerarea Lille (Franţa).

Poliţia belgiană a arestat şapte inşi care puneau la cale un atentat terorist

În total, şapte persoane au fost aduse pentru a fi audiate, judecătorul urmând să decidă dacă vor fi încarcerate, a mai comunicat parchetul federal.

Belgia a fost lovită de mai multe ori de terorism, mai ales de atacuri jihadiste în ultimul deceniu.

La 22 martie 2016, 32 de persoane au fost ucise în două atacuri sinucigaşe – la aeroportul şi la metroul din Bruxelles -, comise de celula jihadistă aflată şi la originea atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Franţa, soldate cu 130 de morţi.

Mai recent, în octombrie 2023, un tunisian radicalizat a omorât în plină stradă doi suporteri suedezi veniţi la Bruxelles pentru meciul naţionalei lor de fotbal.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Tunisianul a fost împuşcat mortal de poliţie a doua zi după acest dublu asasinat, calificat drept ‘terorist’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Când va face premierul Recean public numele noului ministru al Finanțelor

Când va face premierul Recean public numele noului ministru al Finanțelor Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că va face public numele candidatului la funcția de...

În prima jumătate a anului 2024, regiunea transnistreană a exportat 80% din mărfuri în statele Uniunii Europene

În prima jumătate a anului 2024, regiunea transnistreană a exportat 80% din mărfuri în statele Uniunii Europene Agenții economici din stânga Nistrului au exportat 80%...

Cursul valutar oficial al BNM la 26 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM la 26 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 26 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7596 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5853 Coroana...

Tauber critică propunerea de a relua publicitatea jocurilor de noroc în toată Moldova

Tauber critică propunerea de a relua publicitatea jocurilor de noroc în toată Moldova Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Marina Tauber, a criticat inițiativa PAS de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.