Poliţia britanică a cheltuit 18 milioane de lire sterline pentru vizita lui Trump în Regat

Publicat:

Operaţiunea poliţiei pentru vizita preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie este estimată la aproape 18 milioane de lire sterline, scrie joi Press Association, potrivit agerpres.

Mii de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru vizita de trei zile a lui Trump din vara acestui an, în cea mai mare mobilizare de la revoltele din 2011.


Citeşte şi: Cutremur puternic în estul îndepărtat al Rusiei

Sara Thornton, care prezidează Consiliul Naţional al Şefilor de Poliţie, a declarat că a fost o “operaţiune semnificativă”, cu preşedintele Statelor Unite vizitând patru zone şi cu proteste ce au avut loc în multe altele.

“Aproape toate forţele au sprijinit operaţiunea cu aproape 10.000 de ofiţeri desfăşuraţi în toată ţara, care au efectuat peste 26.000 de ture de lucru. Costul total al operaţiunii este în curs de elaborare, însă o estimare anticipată este de aproape 18 milioane de lire”, a declarat ea. “Majoritatea forţelor de ordine au trebuit să revoce zilele de odihnă ale poliţiştilor” şi să prelungească turele de lucru. În pofida provocărilor, munca grea a ofiţerilor şi a personalului a făcut ca publicul să fie tot timpul în siguranţă”, a mai spus ea.

Efectuând prima sa vizită în Marea Britanie în calitate de preşedinte, Trump a purtat discuţii cu premierul Theresa May şi s-a întâlnit cu regina la castelul Windsor. Ulterior, liderul de la Casa Albă s-a deplasat în Scoţia unde a jucat golf şi s-a cazat la un hotel din Turnberry aparţinând familiei sale. 

Citeşte şi: Aterizare de urgenţă a capsulei Soyuz, care ducea doi cosmonauţi pe Stația Spațială Internațională

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.