Poliția britanică îi îndeamnă pe responsabilii politici la moderație

Publicat:

 Unul dintre şefii poliţiei britanice i-a îndemnat joi pe responsabilii politici la “moderaţie”, pentru a evita exacerbarea tensiunilor pe care le suscită Brexitul în Marea Britanie, informează AFP, potrivit agerpres.

“După cum o ştim cu toţii, este vorba de o problemă ce suscită multă emoţie” şi care generează un “climat incredibil de febril”, a declarat în timpul unei conferinţe de presă Martin Hewitt, directorul Consiliului Naţional al Şefilor din Poliţie (NPCC), organism de coordonare a forţelor de poliţie britanice.


Citește și: Deputații britanici sunt de acord cu amânarea Brexit-ului

“Este responsabilitatea persoanelor care beneficiază de o platformă (partid politic, organizaţie, etc.), o voce, să comunice de o manieră moderată, pentru a nu inflama dezbaterile”, a adăugat el.

Numărul de infracţiuni legate de Brexit, chiar dacă este scăzut, s-a dublat recent, ajungând de la 11 în săptămâna care a început în 18 martie la 26 săptămâna următoare.

De la începutul lui 2019, zeci de parlamentari britanici i-au scris şefului poliţiei din Londra pentru a-i semnala o “deteriorare a ordinii publice şi a securităţii” lângă Parlamentul din Westminster. Parlamentarii au luat această decizie după ce susţinători ai Brexit-ului au agresat verbal personalităţi pro-UE, încercuind-o inclusiv pe deputata anti-Brexit Anna Soubry şi calificând-o drept “nazistă”.

Prevăzut iniţial pentru 29 martie, Brexit-ul a fost amânat pentru cel devreme 12 aprilie, din cauza incapacităţii parlamentarilor şi guvernului din Marea Britanie de a se pune de acord asupra condiţiilor acestei separări istorice. Această amânare a provocat furia a numeroşi susţinători ai Brexit-ului, îngrijoraţi de posibilitatea anulării votului din timpul referendumului din 23 iunie 2016, care a decis ieşirea Marii Britanii din UE.

Citește și: Pompeo îi avertizează pe turci să nu intre ‘unilateral’ în Siria

“Există multă furie care se exprimă pe reţelele sociale”, a subliniat Martin Hewitt. “Într-un context ca cel actual, (…) fiecare persoană ce ocupă un post cu responsabilităţi este obligată să se gândească foarte atent la modul în care se exprimă”, a adăugat el.

În cadrul planurilor de urgenţă naţionale, mai mult de 10.000 de poliţişti anti-revoltă pot fi desfăşuraţi oriunde pe teritoriul ţării în decurs de 24 de ore. Mii de poliţişti au fost de asemenea instruiţi suplimentar pentru a putea fi desfăşuraţi în Irlanda de Nord în caz de nevoie, subiectul frontierei irlandeze fiind unul dintre principalele subiecte de divergenţă din negocierile asupra Brexit-ului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.