Poliţia franceză evacuează o tabără de migranţi instalată ilegal la Calais

Publicat:

Forţele de ordine franceze au început vineri dimineaţă o importantă operaţiune de evacuare a unei tabere de sute de migranţi instalate în ultimele săptămâni la Calais, în nord, unde se concentrează cei care încearcă să ajungă în Anglia, a anunţat prefectura regiunii Hauts-de-France, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Din dispoziţia ministrului de interne şi după decizia justiţiei, o operaţiune de punere la adăpost a migranţilor instalaţi fără autorizaţie în mai multe hangare (…) la Calais (…) este în desfăşurare în această dimineaţă de la ora 06.00’, a transmis prefectura într-un comunicat.


Citeşte şi: Washingtonul promite să susţină Israelul ‘INDIFERENT de guvern’ – Black News

Potrivit autorităţilor, mai multe sute de migranţi, printre care ‘vreo 30 de copii’, se află acum acolo, un număr care ‘a crescut considerabil în ultimele săptămâni’.

‘Aceste ocupări au provocat tulburări grave ale ordinii publice, ale liniştii publice, mai ales pentru cele 50 de familii riverane care trăiesc în proximitate’, adaugă prefectura, invocând şi ‘o problemă în creştere de salubritate publică’.

În jur de 300 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru această operaţiune, conform unei surse din cadrul poliţiei.

Miercuri, preşedintele consiliului regional Hauts-de-France (nord), Xavier Bertrand, candidat pentru un nou mandat la alegerile regionale şi candidat declarat al dreptei la prezidenţialele din 2022, şi primarul din Calais, Natacha Bouchart, i-au cerut ministrului de interne Gerald Darmanin dezafectarea acestei noi tabere pentru a se evita ‘reconstituirea unei jungle’.

Această zonă dezafectată situată în sud-estul oraşul a fost, în noaptea de marţi spre miercuri, scena unor încăierări în care au fost implicate ‘în jur de 30 de persoane’ şi care au impus intervenţia a 50 de poliţişti şi membri ai forţelor speciale, au subliniat ei.

Migranţii ce vor fi evacuaţi vineri vor fi orientaţi spre centre de primire, în Hauts-de-France sau în altă pare a ţării.

La cinci ani de la dezafectarea aşa-numitei ‘jungle’ de la Calais, unde se estima că trăiau aproximativ 10.000 de migranţi, autorităţile evacuează în mod regulat tabere improvizate unde sute de migranţi continuă să se strângă în speranţa că vor putea traversa ilegal Canalul Mânecii şi ajunge în Anglia.

Însă asociaţiile acuză o politică ‘incoerentă’ şi lipsa unor soluţii permanente.

Citeşte şi: Iranul NU mai are drept de vot la Adunarea Generală a ONU – Black News

‘În orice caz, persoanele se deplasează, pleacă în altă parte. Este un traseu fără sfârşit. Nu înţelegem de ce continuă această politică, toată lumea se învârte în cerc: migranţii, autorităţile şi asociaţiile’, a declarat pentru AFP François Guennoc, preşedintele unei organizaţii neguvernamentale de sprijin pentru aceşti migranţi.

Potrivit lui Guennoc, în jur de ‘1.500 de persoane se află în prezent la Calais’, dintre care ‘800 în această tabără’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.