Poliţia israeliană a arestat 5 suspecţi după violenţe comise de colonişti în Cisiordania

Publicat:

Poliţia israeliană a arestat cinci suspecţi în legătură cu violenţele recente ale coloniştilor în Cisiordania ocupată, incidente pe care un general israelian le-a descris ca ‘pogrom’ şi care au urmat după un atac mortal palestinian, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.  

Magazinele din satul palestinian Huwara au rămas închise miercuri la ordinele armatei, care are o prezenţă puternică în zonă, au declarat locuitori.


Citește și : TRAGEDIE feroviară în Grecia! Un şef de gară a fost ARESTAT!

Un palestinian înarmat a ucis doi fraţi israelieni la Huwara duminică, după care au urmat atacuri ale coloniştilor israelieni care au vizat locuinţe şi autovehicule şi în care un palestinian a fost omorât.

Poliţia israeliană a declarat miercuri că se aşteaptă să facă noi arestări în cursul anchetei legate de violenţele comise de colonişti la Huwara şi în jurul localităţii.

Prim-ministrul palestinian Mohammad Shtayyeh a spus, în timpul unei vizite în sat miercuri, că arestările nu sunt suficiente. ‘Asistăm la o crimă organizată comisă de guvernul israelian şi săvârşită de colonişti’, a afirmat el.

Generalul maior Yehuda Fuchs, comandantul forţelor israeliene în zonă, a spus că acestea se pregătiseră pentru o tentativă de răzbunare a coloniştilor, dar au fost surprinse de intensitatea violenţelor, care au fost comise de zeci de persoane.

‘Incidentul din Huwara a fost un pogrom comis de nelegiuiţi’, a spus el marţi seară la postul N12 News.

Comentariile sale survin pe fondul tensiunilor în creştere în interiorul guvernului naţionalist-religios al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, din care fac parte şi colonişti care cer acţiuni dure împotriva atacurilor palestiniene.

Unul dintre ei, ministrul securităţii interne, Itamar Ben-Gvir, de extremă dreapta, le-a cerut oamenilor ‘să nu ia legea în propriile mâini’, în timp ce partidul său Forţa Evreiască l-a acuzat pe Netanyahu de slăbiciune în faţa terorismului.

Citește și : Armata rusă susţine că a respins un atac ‘masiv’ cu drone în Crimeea

Cu doar câteva săptămâni înaintea lunii sfinte de Ramadan a musulmanilor şi a Paştelui evreiesc, mediatori străini au încercat să reducă tensiunile izbucnite după un val de atacuri de stradă palestiniene şi raiduri mortale ale armatei israeliene.

‘Sunt îngrijorat. Intrăm într-o perioadă foarte complicată, trebuie să menţinem situaţia cât mai calmă posibil, să evităm să scape de sub control, ceea ce s-ar putea întâmpla cu uşurinţă’, a declarat marţi seară ambasadorul american Tom Nides, la o conferinţă a Institutului pentru studii de securitate naţională la Universitatea din Tel Aviv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.