Poliţia din Myanmar a ucis şapte naţionalişti budişti – VIDEO

Publicat:

Poliţia din Myanmar a deschis focul marţi seară în vestul ţării asupra unei mulţimi de naţionalişti budişti furioşi, omorând şapte manifestanţi, într-o regiune unde s-au înregistrat violenţele împotriva minorităţii musulmane rohingya care au făcut mii de morţi şi sute de mii de refugiaţi, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

“Forţele de securitate au cerut mulţimii să se disperseze şi au tras focuri de avertizare în aer cu gloanţe de cauciuc. Dar fără efect. Apoi, poliţia a tras cu gloanţe reale pentru a dispersa oamenii”, a declarat Myo Soe, purtător de cuvânt al poliţiei din Myanmar (fostă Birmania).


Citeşte şi: Papa Francisc a fost lovit în Chile cu o şapcă – VIDEO

“Şapte persoane au fost ucise şi treisprezece rănite la Mrauk U”, a adăugat el, precizând că 20 de poliţişti au fost răniţi de pietrele aruncate.

Miercuri dimineaţă, calmul a revenit în oraş şi poliţia a fost desfăşurată pe străzi, a precizat el.

Furia mulţimii a fost declanşată de interdicţia unei manifestaţii a naţionaliştilor pentru comemorarea vechiului regat budist Rakhine.

Cu toate acestea, mii de persoane s-au adunat şi au strigat sloganuri cerând “suveranitatea statului Rakhine” înainte de a ataca o clădire oficială.

Fostă capitală de regat, Mrauk U este situat în statul Rakhine din vestul Myanmar, o regiune sub tensiune foarte puternică din vara trecută când a început o campanie de represiune a armatei. Peste 650.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya au fugit de atunci în Bangladesh.

Naţiunile Unite şi ONG-urile vorbesc despre o “purificare etnică”.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Regiunea, aflată într-o stare jalnică cu o rată a sărăciei de 78%, este afectată de ura dintre comunităţile budiste şi musulmane.

Incidentele au loc la câteva ore după semnarea de către Bangladesh şi Myanmar a unui acord pentru repatrierea rohingya care au fugit din ţară de la izbucnirea violenţelor.

Sub presiunea comunităţii internaţionale, alarmată de condiţiile de viaţă ale rohingya, guvernul din Myanmar a promis să repatrieze refugiaţii dacă ei pot dovedi că au trăit anterior în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.