Polițiștii britanici pleacă în SUA pentru interogarea Annei Sacoolas

Publicat:

Poliţişti britanici se vor deplasa în SUA pentru a o audia pe soţia unui diplomat american implicată într-un accident mortal în Marea Britanie şi care a primit imunitate diplomatică, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

‘Suspecta a cooperat deplin cu poliţia şi cu autorităţile’, le-a declarat reporterilor Nick Adderley, şeful poliţiei din comitatul Northamptonshire (centrul Angliei).


Citește și: Cutremur puternic în Samoa

‘Ea a cerut totodată să fie audiată de poliţişti britanici, în Statele Unite’, a indicat acesta.

Poliţiştii vor pleca spre SUA imediat după finalizarea procedurilor de viză, a precizat Adderley.

Harry Dunn, un tânăr de 19 ani, a decedat la 27 august în urma coliziunii motocicletei sale cu un automobil în apropierea bazei aeriene RAF Croughton, din Northamptonshire, care este folosită de armata americană.

Departamentul de Stat a confirmat că la volanul maşinii se afla Anne Sacoolas, soţia unui diplomat aflat în misiune în Marea Britanie, şi că femeia a părăsit Marea Britanie la scurt timp după accident, folosindu-se de imunitatea diplomatică.

Plecarea sa a declanşat o dispută diplomatică între Londra şi Washington cu privire la revenirea suspectei în Marea Britanie pentru anchetă.

Citește și: Sub presiunea protestelor din stradă (VIDEO), premierul libanez anunță reforme majore

Luni, ministrul de externe britanic Dominic Raab a declarat în parlament că Londra analizează în prezent reglementările referitoare la imunitatea diplomatică pentru personalul american de la baza aeriană.

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu părinţii victimei în această lună la Washington, declarând apoi că întâlnirea a fost ‘tristă’, dar ‘frumoasă’.

Într-un interviu acordat ulterior, familia Dunn a spus că s-a simţit presată să accepte ca Sacoolas să fie de faţă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate Răsturnare de situaţie în cazul dentistei...

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european Preşedintele Emmanuel Macron i-a propus preşedintei Comisiei Europene (CE), Ursula von der...

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

"Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare": fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda Kim Jong Un, liderul Coreii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.