Poliţiştii germani critică planurile lui Merkel privind migraţia

Publicat:

Sindicate ale poliţiei germane au criticat joi planul convenit de cancelarul Angela Merkel şi ministrul său de interne Horst Seehofer privind înfiinţarea de centre pentru migranţi cu regim închis la graniţa Germaniei cu Austria, spunând că migranţii vor începe să intre pe la graniţa cu alte ţări, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Planul prezentat este unul parţial, deoarece nu sunt luate în considerare alte graniţe germane”, a declarat Joerg Radek, adjunctul şefului sindicatului din poliţie GdP. ”Probabil că după două sau trei luni centrele de tranzit din Bavaria vor fi goale şi va apărea un val mare (de migranţi) în altă parte”, a adăugat Radek.


Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Horst Seehofer, ministru de interne şi şeful CSU, ramura bavareză a CDU, partidul dnei Merkel, şi-a impus poziţia în guvern privind planurile de începe a securizării graniţei, chiar dacă afluxul de migranţi a scăzut dramatic de la punctul său culminant din vara lui 2015.

În condiţiile în care guvernul său de coaliţie era pe punctul de a se destrăma, cancelarul a cedat presiunilor acceptând ideea de a-i reţine pe migranţi la frontieră cât timp este verificat statutul lor.

Landul Bavaria are o graniţă sudică lungă cu Austria, dar Germania se învecinează de asemenea cu Cehia la est, cu Belgia, Franţa şi Olanda la vest şi cu Elveţia la sud-vest.

Sindicatul GdP a criticat de asemenea ceea ce se consideră a fi ideea falsă de non-intrare a planului, care înseamnă că centrele cu regim închis nu se vor califica drept teritoriu german. Sindicatul a amintit o decizie a justiţiei din 2015 care stabileşte că a pune efectiv piciorul în Germania înseamnă a intra pe teritoriul său.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

În opinia lui Joerg Radek, s-ar putea ca planul să nu poată fi viabil din punct de vedere juridic, deoarece o lege stabileşte că persoanele pot fi reţinute doar 24 de ore, cu excepţia cazului în care există dovezi că ele au comis o infracţiune.

Liderul sindicatului din poliţie DPolG, Ernst G. Walter, a declarat cotidianului Handelsblatt că centre de reţinere existente, precum cel de pe aeroportul din Munchen, ar putea fi folosite în scopul stabilirii statutului solicitanţilor de azil.

”Aceste instituţii ar putea începe imediat să decidă referitor la intrare sau non-intrare, cu atenţia şi rapiditatea necesare”, a conchis Walter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.