Poliţiştii greci au arestat şase membri ai extremei drepte

Publicat:

Şase tineri greci, aparţinând extremei drepte, au fost arestaţi marţi de poliţia antiteroristă în apropiere de Atena şi în nordul ţării, fiind acuzaţi de comiterea de atentate cu dispozitive explozive împotriva unor localuri ale migranţilor şi a unor asociaţii de stânga, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP, agerpres.

Cei cinci bărbaţi au fost arestaţi în apropiere de Atena şi al şaselea în Ioannina, oraş din nord-vestul Greciei, a precizat sursa.


Citeşte şi: ‘Ochii din cer’ văd tot. Coreea de Nord şi-a reluat producţia de plutoniu

Poliţia a descoperit cocktailuri Molotov în casa unuia dintre ei, în apropiere de capitala Greciei.

Poliţia nu a confirmat pentru moment apartenenţa celor şase bărbaţi la partidul neonazist Zori Aurii, însă a precizat că ei participă la grupuri de extremă dreapta.

Numărul atacurilor extremei drepte împotriva localurilor migranţilor şi ale grupurilor de stânga au crescut în Grecia în ultimele luni.

În urmă cu zece zile, cinci persoane au fost rănite într-un atac comis de opt persoane împotriva localurilor asociaţiei antifasciste Favela din portul Pireu, lângă Atena.

Printre răniţi, dintre care doi au fost spitalizaţi, se numără şi avocatul familiei lui Pavlos Fyssas, raperul antifascist ucis de membri ai grupării Zori Aurii în septembrie 2013.

Citeşte şi: Putin a jucat o miuţă cu Gianni Infantino la Kremlin

Formaţiunea neonazistă Zori Aurii este cea de-a patra forţă politică din cadrul parlamentului elen.

Un număr de şaptezeci de aleşi şi responsabili ai grupării Zori Aurii sunt judecaţi de trei ani sub diverse capete de acuzare, inclusiv apartenenţă la o organizaţie criminală, pentru uciderea a cel puţin două persoane şi violenţe împotriva migranţilor şi a susţinătorilor stângii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.