Poliţiştii trag cu gloanţe de cauciuc în manifestanţii din Africa de Sud. Preşedintele revine de urgenţă de la Londra

Publicat:

Poliţia sud-africană a tras vineri cu gloanţe de cauciuc împotriva manifestanţilor din oraşul Mahikeng (nord-vest), unde este aşteptat să sosească la mijlocul zilei preşedintele Cyril Ramaphosa, reîntors în grabă în ţara sa de la Londra, unde participa la un summit al Commonwealth, informează AFP, potrivit agerpres.

Poliţiştii au respins, cu ajutorul gloanţelor de cauciuc, câteva zeci de manifestanţi care li se opuneau pe un drum din pământ în capitala provinciei Nord-Vest, potrivit imaginilor transmise de postul de ştiri eNCA.


Mahikeng este de mai multe zile scena unor proteste violente împotriva corupţiei, lipsei de servicii publice şi de locuri de muncă.

Manifestanţii cer demisia premierului provinciei de Nord-Vest, Supra Mahumapelo, membru al ANC, pe care îl acuză de corupţie.

Ministrul Poliţiei, Bheki Cele, s-a deplasat vineri dimineaţa la Mahikeng, unde a discutat cu manifestanţi furioşi, care au denunţat în special lipsa de electricitate şi drumurile în stare proastă, precum şi reacţia violentă a forţelor de poliţie în această săptămână. După sfârşitul oficial al regimului de apartheid, în 1994, “nimic nu s-a schimbat pentru noi”, i-a explicat un manifestant.

De la începutul incidentelor, mai devreme săptămâna aceasta, magazine au fost jefuite, vehicule au fost incendiate şi 23 de persoane au fost arestate în provincia Nord-Vest, potrivit poliţiei, care a cerut întăriri.

O persoană a fost ucisă joi, potrivit postului eNCA, însă poliţia nu a fost în măsură să confirme deocamdată această informaţie.

Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în Florida

Citeşte şi: Zeci de răniţi în urma coliziunii a două trenuri în gara centrală din Salzburg (Austria)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.