Polonia se pregătește de război: A fost elaborat un plan amplu pentru cetăţeni

Publicat:

Polonia se pregătește de război: A fost elaborat un plan amplu pentru cetăţeni

Ministerul de Interne din Polonia a proiectat un sistem de comunicaţii pentru cetăţeni, în caz de război, care va costa 850 de milioane de euro, informează joi EFE.

Conform unui comunicat al guvernului polonez, citat joi de ziarul Rzeczpospolita, executivul de la Varşovia a elaborat deja planul, care a fost trimis Agenţiei Naţionale de Securitate pentru aprobare şi sugestii, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Planul face parte din Legea protecţiei civile, recent aprobată, ce are ca obiectiv principal crearea unui sistem de comunicaţii autonom pentru a alerta cetăţenii în situaţii de urgenţă, cum ar fi ameninţările de război, atacurile teroriste sau atacurile aeriene.

Potrivit presei poloneze, proiectul guvernului condus de Donald Tusk specifică faptul că sistemul “va acoperi întreg teritoriul ţării, în special facilităţile de infrastructură critică, va permite un schimb rapid de informaţii în timp real şi va fi rezistent la ameninţările cibernetice”.

Deşi detaliile tehnice ale acestei reţele de comunicaţii nu sunt cunoscute, se ştie că obiectivul ar fi acela de a avea un sistem de comunicaţii de stat care să le înlocuiască pe cele actuale, bazate pe reţele comerciale, prin utilizarea de sateliţi, a undelor scurte şi a unor staţii mobile.

De la începutul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, Polonia a implementat numeroase programe de informare şi instruire a civililor în caz de conflict armat.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În peste 3.000 de şcoli publice din întreaga ţară, armata poloneză a instruit elevii din clasele primare cu privire la modul de a acţiona în caz de urgenţă, care locuri sunt mai recomandate pentru a se refugia şi informaţii sumare despre primul ajutor.

De asemenea, a fost lansat un program de evaluare a stării adăposturilor antiaeriene din ţară. În acest context, primăria capitalei a anunţat în luna martie un buget de 27 de milioane de euro pentru renovarea unor astfel de facilităţi şi construirea altora noi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sergiu Mihov, discuții cu noua reprezentantă de țară a OIM, Ester Ruiz de Azua

Sergiu Mihov, discuții cu noua reprezentantă de țară a OIM, Ester Ruiz de Azua Dinamica cooperării Republicii Moldova cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), politicile...

Lucrări de reparație a carosabilului în orașul Bălți 

Lucrări de reparație a carosabilului în orașul Bălți  În orașul Bălți se desfășoară activ lucrări de reparație a carosabilului. Organizația contractantă SC „LUXGAZ” SRL efectuează...

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: ‘Să tacă armele!’

Șeful ONU, mesaj înainte de Jocurile Olimpice: 'Să tacă armele!' Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la oamenii din...

Șcene șocante într-un troleibuz din Chișinău: O femeie a agresat fizic conductorul și o pasageră după ce a refuzat să achite călătoria

Șcene șocante într-un troleibuz din Chișinău: O femeie a agresat fizic conductorul și o pasageră O femeie, care era însoțită de un copil, a agresat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.