Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Publicat:

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa sa cu Belarus, a declarat ministrul adjunct al apărării polonez Cezary Tomczyk, în momentul în care Varşovia analizează o serie de opţiuni, printre care şi închiderea completă a frontierei, relatează miercuri Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Frontiera dintre Polonia şi Belarus a devenit un punct fierbinte, în condiţiile în care oficiali occidentali acuză guvernul belarus că trimite migranţi din afara Europei în Polonia, ca o formă de “război hibrid”.


Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

Şeful diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski a declarat anterior că Varşovia nu exclude închiderea completă a graniţei, în timp ce preşedintele Andrzej Duda a discutat despre criza migranţilor la frontieră cu omologul său chinez Xi Jinping, subliniind impactul acesteia asupra comerţului cu Europa.

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Polonia a închis patru dintre cele şase puncte de trecere a frontierei cu Belarus din cauza tensiunilor cu Minskul.

“Suntem pregătiţi pentru orice soluţie la această chestiune, pentru că nu vom permite ca această criză a migranţilor cauzată de Belarus să dureze la nesfârşit”, a declarat ministrul adjunct al apărării Cezary Tomczyk pentru Reuters.

Eforturile Poloniei de a rezolva criza au inclus lucrări de fortificare a graniţei şi o creştere a numărului poliţiştilor de frontieră, însă Varşovia transmite, de asemenea, un mesaj politic clar că situaţia actuală “nu poate dura la nesfârşit”, a spus Tomczyk.

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Întrebat dacă China ar putea ajuta Polonia să pună capăt crizei, Tomczyk a afirmat că, în opinia sa, Beijingul nu doreşte o situaţie proastă la graniţă.

“China este un jucător global. China are interese globale în Europa. Şi trebuie să ajungă cumva în Europa”, a spus el.

Tomczyk a declarat, de asemenea, că speră ca membrii NATO să discute la summitul de la Washington dacă Polonia ar putea doborî rachetele ruseşti care se îndreaptă spre teritoriul NATO în timp ce acestea se află încă deasupra teritoriului ucrainean.

“Acest lucru este, desigur, complicat din punct de vedere juridic şi politic, dar se pare că aceasta este direcţia şi ar trebui discutată în detaliu de către NATO”, a mai spus el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024 Tenismanul spaniol Rafael Nadal figurează pe lista participanţilor la ediţia din acest an a US...

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi Guvernul a aprobat...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.