Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Publicat:

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa sa cu Belarus, a declarat ministrul adjunct al apărării polonez Cezary Tomczyk, în momentul în care Varşovia analizează o serie de opţiuni, printre care şi închiderea completă a frontierei, relatează miercuri Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Frontiera dintre Polonia şi Belarus a devenit un punct fierbinte, în condiţiile în care oficiali occidentali acuză guvernul belarus că trimite migranţi din afara Europei în Polonia, ca o formă de “război hibrid”.


Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

Şeful diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski a declarat anterior că Varşovia nu exclude închiderea completă a graniţei, în timp ce preşedintele Andrzej Duda a discutat despre criza migranţilor la frontieră cu omologul său chinez Xi Jinping, subliniind impactul acesteia asupra comerţului cu Europa.

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Polonia a închis patru dintre cele şase puncte de trecere a frontierei cu Belarus din cauza tensiunilor cu Minskul.

“Suntem pregătiţi pentru orice soluţie la această chestiune, pentru că nu vom permite ca această criză a migranţilor cauzată de Belarus să dureze la nesfârşit”, a declarat ministrul adjunct al apărării Cezary Tomczyk pentru Reuters.

Eforturile Poloniei de a rezolva criza au inclus lucrări de fortificare a graniţei şi o creştere a numărului poliţiştilor de frontieră, însă Varşovia transmite, de asemenea, un mesaj politic clar că situaţia actuală “nu poate dura la nesfârşit”, a spus Tomczyk.

Polonia va face tot ce este necesar pentru a rezolva criza migranţilor la graniţa cu Belarus

Întrebat dacă China ar putea ajuta Polonia să pună capăt crizei, Tomczyk a afirmat că, în opinia sa, Beijingul nu doreşte o situaţie proastă la graniţă.

“China este un jucător global. China are interese globale în Europa. Şi trebuie să ajungă cumva în Europa”, a spus el.

Tomczyk a declarat, de asemenea, că speră ca membrii NATO să discute la summitul de la Washington dacă Polonia ar putea doborî rachetele ruseşti care se îndreaptă spre teritoriul NATO în timp ce acestea se află încă deasupra teritoriului ucrainean.

“Acest lucru este, desigur, complicat din punct de vedere juridic şi politic, dar se pare că aceasta este direcţia şi ar trebui discutată în detaliu de către NATO”, a mai spus el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 13 iulie 2024

Horoscop 13 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Nativii Săgetător au parte de stabilitate pe plan familial, iar pentru Scorpioni, este...

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.