Polonia va închide spitalul deschis temporar pentru bolnavii cu COVID-19 pe stadionul naţional din Varşovia

Publicat:

Polonia va externa duminică ultimul pacient din spitalul deschis temporar pentru bolnavii cu COVID-19 pe stadionul naţional din Varşovia, şi va închide acest centru medical, a anunţat un oficial polonez, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Un total de 1.800 de pacienţi au fost trataţi în primul spital temporar construit în Polonia pentru a combate pandemia de COVID-19, de la crearea sa în octombrie 2020, a declarat Michal Dworczyk în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Poliţia italiană a destructurat o reţea de trafic cu oxicodonă

Spitalul a servit ulterior şi ca centru de vaccinare, cu peste un sfert de milion de vaccinuri administrate în această locaţie până în prezent.

Deşi spitalul va fi închis, majoritatea infrastructurii va rămâne pe stadion în cazul în care situaţia legată de pandemie se deteriorează brusc, a spus Dworczyk. Dacă va fi nevoie, spitalul se va putea redeschide în câteva zile.

Numărul de noi infectări a scăzut treptat în Polonia. Miercuri au fost raportate peste 2.300 de cazuri noi, un declin de peste 40% comparativ cu numărul înregistrat săptămâna precedentă.

În acelaşi timp, au fost raportate alte 329 de decese, numărul total al deceselor asociate COVID-19 ajungând la 72.250 în Polonia.

Citește și : Negocierile privind certificatul sanitar european ‘au rămas în aer’

Până în prezent, au fost administrate aproape 16,4 milioane de doze de vaccin în ţară. Aproape 4,8 milioane de persoane au fost complet vaccinate.

În timp ce, conform sondajelor, 70% dintre polonezi declară că doresc să se vaccineze, până în prezent doar 48% au primit fie cel puţin o doză de vaccin, fie s-au înregistrat pentru vaccinare. De asemenea, ritmul de noi înregistrări în vederea vaccinării este în scădere, a mai spus Dworczyk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.