Poluarea închide mai multe şcoli din Teheran

Publicat:

Şcolile primare vor rămâne închise pe parcursul zilei luni în provincia Teheran din Iran, cu excepţia a trei oraşe mici, din cauza nivelului ridicat de poluare, au anunţat autorităţile locale citate de AFP, conform agerpres.

Autorităţile au luat de asemenea decizia de a impune măsura traficului alternativ în Teheran, un oraş cu aproximativ 8,5 milioane de locuitori.


Citeşte şi: Rusia îşi intensifică bombardamentele în Siria

Concentraţia de particule fine (PM 2,5) a crescut luni la 144 de micrograme pe metru cub, în medie, în întreaga capitală – şi chiar la 169 micrograme pe metru cub în unele cartiere, potrivit autorităţilor municipale. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă o valoare mai mică de 25 de micrograme pe metru cub, în medie, în decurs de 24 de ore.

Autorităţile au recomandat, de asemenea, ca persoanele cu stare de sănătate fragilă (copii, femei însărcinate, vârstnici sau cardiaci) să rămână acasă.

La mijlocul lunii decembrie şcolile au fost închise timp de câteva zile din cauza poluării.

Citeşte şi: O statuie emblematică de pe un pod parizian a fost îmbrăcată cu o vestă de salvare

În fiecare an, în această perioadă a anului, poluarea atinge niveluri ridicate în Teheran din cauza fenomenului de ”inversiune termică” – aerul rece de la altitudine, mai dens şi mai greu, previne dispersarea aerul cald şi poluat. În acest an, nivelul foarte scăzut de precipitaţii de la începutul toamnei a agravat această problemă.

Potrivit presei iraniene, poluarea din Teheran, un oraş cu ambuteiaje frecvente, este în proporţie de 80% cauzată de gazele de eşapament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.