Pompeo spune că SUA vor lucra cu UE pentru reluarea călătoriilor

Publicat:

Secretarul de stat Mike Pompeo şi-a exprimat miercuri încrederea că Washingtonul va ajunge la un acord pentru restabilirea legăturilor de călătorie cu Europa, reduse puternic din cauza pandemiei de coronavirus, în contextul apariţiei unor informaţii că Bruxellesul ar putea interzice sosirile din SUA din cauza înmulţirii noilor cazuri, relatează DPA, potrivit agerpres.

Pompeo a declarat presei că este “important” pentru ambele părţi să obţină reluarea călătoriilor şi că este “foarte încrezător” că se va putea ajunge la un acord în câteva săptămâni.


Citește și : Poliţia germană a arestat zeci de persoane pentru folosirea unei platforme online ILEGALE

“Sunt încrezător că vom găsi un set de condiţii care vor crea suficiente garanţii de sănătate şi siguranţă”, a declarat Pompeo.

“Lucrăm la găsirea celui mai bun mod de a face asta, cel mai bun moment pentru a o face, tacticile potrivite”, a adăugat el.

Pompeo a subliniat că obiectivul este de a obţine reluarea călătoriilor la nivel global.

Citește și : Grecia anunţă primul caz de coronavirus în cel mai mare penitenciar din ţară

CNN şi The New York Times au relatat în această săptămână că Uniunea Europeană analizează o propunere de a bloca sosirile din SUA şi din alte ţări cu numeroase cazuri de coronavirus.

Bilanţul din SUA este în creştere, în contextul în care state precum Texas, Florida şi California au atins niveluri maxime ale numărului de infectări de la începutul epidemiei, chiar dacă New York, precedentul focar, a reuşit să reducă semnificativ rata de noi infecţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alexandr Stoianoglo cere un ‘statut special’ pentru Transnistria

Alexandr Stoianoglo cere un 'statut special' pentru Transnistria Alexandr Stoianoglo, candidatul la funcția de președinte, susținut de Partidul Socialiștilor, militează pentru acordarea unui statut special...

Poluarea atmosferică și cancerul pulmonar: Crește riscul la femeile care nu au fumat niciodată

Legătura dintre poluarea atmosferică și cancerul pulmonar: Tot mai multe femei sunt afectate Faptul că printre numeroasele daune asupra sănătății cauzate de smog există și...

Mai mulți copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat. Poliția avertizează: „Este ilegal”

Mai mulți copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat. Poliția avertizează: „Este ilegal” Șapte copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat....

Învățarea prin joc. Se preconizează deschiderea centrelor de resurse în grădinițe

Învățarea prin joc. Se preconizează deschiderea centrelor de resurse în grădinițe Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în parteneriat cu UNICEF, va înființa centre de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.