Pompierii greci luptă să pună stăpânire pe incendiul din Evia

Publicat:

Pompierii greci încercau miercuri să controleze incendiul de proporţii declanşat în insula Evia, la nord-est de Atena, care a mistuit mari zone de vegetaţie din rezervaţia Natura 2000, fără să provoace victime, relatează EFE, potrivit agerpres.

Autorităţile au dispus evacuarea preventivă a patru localităţi şi a unei mănăstiri şi, deşi flăcările au ajuns până în satul Makrimallis, se pare că pagubele s-au limitat la câteva şoproane şi maşini.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

Imaginile prin satelit oferite de sistemul european de monitorizare Copernic arată că perimetrul incendiului depăşeşte 11 kilometri, având în vedere că fumul gros a împiedicat până acum să se vadă clar amploarea suprafeţei afectate.

Potrivit pompierilor, principale focare active sunt în jurul satului Makrimallis şi mănăstirii aflate în apropierea pădurilor.

Un pompier voluntar a suferit mici arsuri la mână şi a fost dus la spitalul din zonă. În zonă operează în total 227 de pompieri susţinuţi de 75 mijloace terestre şi 11 aeriene, inclusiv două avioane venite din Italia.

Grecia a solicitat miercuri ajutor prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă şi a primit oferte din Italia şi Croaţia. Trimiterea de aeronave croate s-a confruntat cu probleme, astfel încât Protecţia Civilă a cerut asistenţă Spaniei care a răspuns favorabil.

Reprezentanţii pompierilor şi autorităţile locale au declarat mass-media că slăbirea în intensitate a vântului a ajutat la operaţiunile de stingere a flăcărilor, deşi după amiază se aşteaptă să sufle din nou cu putere.

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească

Activitatea de stingere a flăcărilor a fost îngreunată de valul de căldură şi de lipsa de vizibilitate ca urmare a fumului dens, care a ajuns până la Atena, aflată la aproximativ 70 de km distanţă.

După evacuarea localităţilor Makrimallis, Kontodespoti, Stavros şi Platania, flăcările s-au îndreptat în direcţia satului Psahna, care a fost însă salvat de intervenţia promptă a pompierilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.