Popa, îndemnată să-și doneze salariul în favoarea asistenților personali

Publicat:

Popa, îndemnată să-și doneze salariul în favoarea asistenților personali

Președinta fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, a fost îndemnată, astăzi, să cedeze salariul său de funcție în favoarea asistenților personali din Chișinău.

Citește și: Putin nu a menționat Moldova și nici Transnistria în discursul său


Propunerea a venit din partea consilierului MAN,  Corneliu Pântea, tot el președinte de ședință a CMC.

Remarca a fost făcută în cadrul ședinței extraordinare a CMC și în contextul unui nou scandal legat de finanțarea grupelor cu program prelungit pentru elevii claselor primare din Chișinău și salarizarea asistenților personali din capitală.

În timp ce consilierii MAN argumentau că primăria nu are bani pentru acoperirea acestor cheltuieli, consiliera Popa i-a acuzat de „manipulare și minciună”.

„Sunteți un mincinos împreună cu Ion Ceban! Acești bani sunt în buget. Toate transferurile cu destinație specială la bugetul municipal au crescut!”, a menționat consiliera Popa.

În replică, Pântea a invocat creșterile bugetare de întreținere la nivel central și i-a propus Zinaidei Popa să cedeze salariul pe care-l ridică de la Moldexpo.

„Acum sunteți director la SA „Moldexpo”. Aveți un salariu de 40 de mii de lei. Asta  ar fi salarizarea a op asistenți  personali. Sunteți gata să donați banii pentru acești asistenți personali. La ce bun acest populism?”, a spus Pântea.

În prima jumătate a zilei, aleșii locali au reușit să aprobe doar ordinea de zi, s-au certat și insultat reciproc. De menționat că pentru fiecare zi de ședință, aleșii municipali ridică peste 3000 de lei – mai mult decât ridică unii pensionari din Moldova pentru o lună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției Imagini ce provoacă multe semne de întrebare au...

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului Într-un comunicat comun publicat miercuri de Ministerul de Externe de...

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic? Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de...

INVAZIE de şacali la frontiera cu România

INVAZIE de şacali la frontiera cu România Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile din România estimând un efectiv de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.