Popescu este de neclintit: ‘Vrem să fim în UE!’

Publicat:

Popescu este de neclintit: ‘Vrem să fim în UE!’

Datorită sprijinului oferit de partenerii internațional în cadrul Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, Chișinăul a reușit să facă față crizelor suprapuse din ultimul an, provocate de războiul de invazie al Rusiei în Ucraina.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în deschiderea celui de-al patrulea Summit al Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, care are loc azi la Chișinău, transmite Deschide.md.


„Vă mulțumesc că ați venit aici și că susțineți R. Moldova de la începutul acestei perioade dificile. Astăzi ne-am adunat aici pentru a identifica sursele de suport pentru R. Moldova. Ați ajutat R. Moldova să treacă prin cel mai dificil an de la Independență. Aproape un an în urmă, când a fost ultima ediție în Paris, am înregistrat rezultate remarcabile, ulterior au fost ședințe la Berlin și București, unde am obținut suport care a ajutat să rezistăm în fața mai multor crize”, a declarat Popescu.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Potrivit lui, discuțiile de astăzi se vor concentra pe următoarea etapă, mai concret pe dezvoltarea pe termen mediu și lung.

„Vom discuta despre planul R. Moldova de a se apropia de UE și de standardele europene. Avem aproximativ 50 de delegații în sală, fapt care vorbește despre suportul de care ne bucurăm”, a mai declarat Popescu.

La Chișinău au început lucrările celei de-a patra ediții a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, lansată la inițiativa României, Germaniei și Franței. La eveniment participă peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare. Scopul ediției – mobilizarea ajutorului necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea R. Moldova – sprijinul bugetar, crearea unui Fond pentru infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

Popescu este de neclintit: ‘Vrem să fim în UE!’

Autoritățile menționează că, de începutul creării acestei Platforme, în bugetul de stat au fost transferați circa 420 de milioane de euro și 42 de milioane de dolari.

În cadrul vizitei de la Chișinău la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, ministrul Germaniei al Afacerilor Extern, Annalena Baerbock, a declarat că eforturile lui Putin de a destabiliza R. Moldova au eșuat.

De asemenea, premierul R. Moldova, Dorin Recean, a ținut un discurs în care se arată recunoscător față de susținerea comunității internaționale.

De menționat că, în contextul organizării celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, traficul rutier pe mai multe străzi din Capitală va fi restricționat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris Primele delegaţii au sosit joi dimineaţă în satul...

Siegfried Mureşan: Victoria de astăzi a Ursulei von der Leyen este o victorie a Europei

Siegfried Mureşan: Victoria de astăzi a Ursulei von der Leyen este o victorie a Europei Victoria de astăzi a preşedintei Ursula von der Leyen este...

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ în...

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect Marina Gavril, un medic stomatolog din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.