Popşoi: R.Moldova este o ţintă constantă a atacurilor cibernetice ruseşti

Publicat:

Popşoi: R.Moldova este o ţintă constantă a atacurilor cibernetice ruseşti

Republica Moldova este o ţintă constantă a atacurilor ruseşti asupra infrastructurii, nu doar a televiziunii publice, ci şi a serviciului poştal şi a instituţiilor guvernamentale, acestea fiind vizate în mod regulat de hackeri, pe care experţii îi asociază Rusiei, a declarat ministrul de externe moldovean Mihai Popşoi, citat miercuri de NewsMaker.

Într-un interviu pentru BBC, Mihai Popşoi a declarat că în spatele atacului cibernetic de la Poşta Moldovei, care a avut loc în februarie 2024, s-ar afla Federaţia Rusă. De asemenea, hackerii ruşi sunt cei care au atacat site-ul postului public de televiziune de la Chişinău, potrivit acestuia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Capacităţile de apărare cibernetică ale Republicii Moldova sunt “încă modeste”, dar autorităţile le consolidează cu ajutorul partenerilor externi, a declarat şeful diplomaţiei moldovene în interviu.

“Ne consolidăm rezilienţa, avem parteneriate puternice, inclusiv cu Marea Britanie, SUA şi alţi parteneri din Europa, pentru a ne ajuta să ne construim apărarea, inclusiv apărarea cibernetică”, a afirmat Mihai Popşoi.

La 20 februarie, Poşta Moldovei a devenit ţinta unui atac cibernetic, fiind vizat sistemul informaţional. Astfel, prestarea serviciilor poştale şi financiare a fost sistată până la recuperarea sistemului. Acestea au fost reluate parţial abia peste trei zile, pe 23 februarie, iar complet – pe 29 februarie. Ministrul dezvoltării economice şi digitalizării, Dumitru Alaiba, a dat asigurări că datele personale ale clienţilor Poştei Moldovei nu au fost compromise în urma atacului cibernetic, notează NewsMaker.

Pe 27 şi 28 aprilie, atacuri cibernetice asupra site-ului Moldova 1 au fost respinse cu succes, conform portalului citat.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.