Poroşenko speră să revină la conducerea Ucrainei după încheierea războiului

Publicat:

Poroşenko speră să revină la conducerea Ucrainei după încheierea războiului

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko speră să revină în această funcţie după încheierea războiului, a declarat el într-un interviu acordat postului panarab de televiziune Al-Jazeera, relatează miercuri DPA.

Chiar dacă alegerile nu pot fi organizate atât timp cât Ucraina se află în război, Poroşenko a spus clar că intenţionează să candideze la funcţia supremă de îndată ce acest lucru va fi posibil, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Însă înainte de a organiza alegeri, Ucraina trebuie să-şi asigure victoria împotriva Rusiei, a subliniat el.

”Acest război este mai mare decât Ucraina. El este despre ordine mondială, libertate, democraţie. Luptăm aici şi salvăm lumea”, a explicat fostul şef al statului ucrainean.

Petro Poroşenko, care conduce cel mai mare partid de opoziţie ucrainean ce nu este scos în afara legii, a afirmat că alternativa sa ar fi să candideze pentru un loc în Parlamentul European după ce Ucraina va fi aderat la Uniunea Europeană.

Poroşenko a fost preşedinte al Ucrainei timp de cinci ani, în perioada 7 iunie 2014 – 20 mai 2019.

În 2019, el a pierdut cursa prezidenţială, câştigătorul fiind Volodimir Zelenski. Conform Constituţiei ucrainene, alegerile prezidenţiale ar fi trebuit să aibă loc duminică, dar ele au fost amânate. Potrivit sondajelor de opinie, publicul ucrainean se opune organizării de alegeri în condiţii de război.

Deşi mandatul lui Zelenski se încheie în 20 mai, o prevedere constituţională îi permite acestuia să rămână în funcţie până când un succesor va prelua postul.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Rusia nu a scăpat acest prilej pentru a-şi face propagandă. ”După 20 mai, Volodimir Zelenski va fi un dictator”, a declarat marţi liderul partidului ‘Rusia Justă – Pentru adevăr’, Serghei Mironov.

Anterior, ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmase că Moscova nu va trebui să discute cu Zelenski după data de 20 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.