Portugalia: Peste 700 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge un incendiu de pădure în zona montană Sintra

Publicat:

Mai mult de 700 de pompieri şi jandarmi au fost mobilizaţi duminică dimineaţă pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu de pădure în zona montană Sintra, regiune turistică din apropierea capitalei Lisabona, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Focul, în care 18 persoane, inclusiv nouă pompieri, au suferit răni uşoare, a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, înteţit de vânturi puternice, de aproape 100 km/oră.


Citește și : Cisiordania : Doi dintre israelienii răniţi într-un atac armat au murit

“Focul nu este sub control”, dar “se dezvoltă favorabil”, datorită unei calmări a vântului, a declarat Paulo Santos, comandantul Autorităţii Naţionale de Protecţie Civilă (ANPC) pentru mass-media locale.

Duminică dimineaţa, focul se desfăşura pe două fronturi şi a forţat evacuarea preventivă a 47 de persoane şi a ocupanţilor unui camping.

În operaţiunea de stingere, pompierii au fost ajutaţi de mai mult de 200 de vehicule, precum şi de şase avioane şi elicoptere bombardiere de apă, potrivit serviciilor de intervenţie.

Acest incendiu care arde în Parcul Natural Sintra-Cascais a provocat îngrijorări în rândul autorităţilor. Preşedintele Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa, a vizitat Sintra în cursul nopţii, în timp ce ministrul de interne Eduardo Cabrita a spus că asistă la operaţiunile de stingere.

Muntele Sintra, acoperit cu vegetaţie luxuriantă, este un loc unic care combină bogăţii naturale cu specii endemice şi exotice şi un patrimoniu arhitectural istoric datând din perioada romantică.

Sintra a fost inclus de UNESCO în 1995 în Patrimoniul Umanităţii, la categoria Peisaje culturale.

Pe fondul temperaturilor ridicate, neobişnuite pentru luna octombrie, o parte din teritoriul portughez se află de câteva zile în stare de alertă, declarată de Institutul Meteorologic Portughez (IPMA) din cauza riscului de incendii.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

După incendiile devastatoare de anul trecut, care au provocat moartea a 114 persoane, Portugalia a avut o vară mult mai calmă, suprafaţa afectată între ianuarie şi sfârşitul lunii august fiind cu 60% mai mică decât media ultimului deceniu, potrivit datelor de la Institutul pentru Conservarea Naturii şi Pădurilor (ICNF).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.