POTOP în Brazilia! 18 oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţii şi alunecări de teren

Publicat:

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care s-au abătut de vineri până duminică asupra statului Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, provocând inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat duminică autorităţile, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

“Urmăresc cu mare tristeţe pagubele cauzate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra Sao Paulo”, a scris Joao Doria, guvernatorul Sao Paulo, pe Twitter, într-o postare însoţită de fotografii realizate în timpul unui zbor deasupra regiunii afectate.


Citeşte şi: Oficialii NHS au luat mită zeci de mii de lire sterline de la companiile farmaceutice – Black News

“Începând de vineri, inundaţiile au provocat 18 decese, între care şapte copii, şi strămutarea a circa 500 de familii”, a afirmat biroul guvernatorului într-un comunicat.

Cinci dintre victime, din oraşul Várzea Paulista, făceau parte din aceiaşi familie, conform site-ului de ştiri G1. În Embu das Artes, trei membri ai unei familii şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi: Canada şi-a deplasat trupe militare în vestul Ucrainei – Black News

Guvernatorul Joao Doria a anunţat că a deblocat suma de 15 milioane de reali (aproximativ 2,7 milioane de dolari) pentru a ajuta cele mai afectate zece oraşe din statul cel mai populat al Braziliei.

De la începutul sezonului ploios, în octombrie, Brazilia a fost afectată de ploi abundente, în special statul Bahia (nord-est), unde s-au înregistrat cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani, iar 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, şi statul Minas Gerais (sud-est), unde cel puţin 19 persoane au murit şi mii de locuitori au fost strămutaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.