POTOP în China! Cel puţin 15 oameni au murit!

Publicat:

Cincisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în China şi alte patru sunt date dispărute în urma ploilor torenţiale înregistrate în sud-vestul ţării, a anunţat miercuri agenţia de presă Xinhua, potrivit AFP şi agerpres.

Ploile “au ucis 15 persoane şi au cauzat dispariţia altor patru în municipalitatea Chongqing, din sud-vestul Chinei”, potrivit unui bilanţ din dimineaţa zilei de miercuri, a relatat agenţia, citând autorităţile locale.


Citeşte şi: Va reuși Rusia să submineze Moldova grație găgăuzilor – Black News

Confirmarea existenţei unor victime intervine la o zi după ce serviciile meteorologice au avertizat asupra unor posibile catastrofe provocate de ploile care au lovit o mare parte din centrul şi sud-vestul Chinei, în acelaşi timp fiind depăşite recorduri de temperatură.

Preşedintele Xi Jinping a ordonat ca “autorităţile de la toate nivelurile să acorde prioritate asigurării siguranţei oamenilor şi a bunurilor”, a adăugat miercuri agenţia Xinhua.

“Xi a subliniat că principalii responsabili de la toate nivelurile ar trebui să preia iniţiativa în ceea ce priveşte combaterea inundaţiilor, punând pe primul loc siguranţa oamenilor şi a bunurilor şi străduindu-se să reducă la minimum orice pierderi”, potrivit Xinhua.

Un pod de cale ferată s-a prăbuşit parţial marţi din cauza ploilor în Chongqing, municipalitate-provincie cu o populaţie de 31 de milioane de locuitori, a relatat agenţia.

Citeşte şi: SUA și NATO au nevoie de porturile grecești pentru a transfera echipamente militare la granița cu Rusia – Black News

În provincia vecină Sichuan, peste 460.000 de persoane au fost afectate în această săptămână, în diferite grade, de ploile torenţiale, a adăugat marţi agenţia.

Potrivit autorităţilor, circa 85.000 de persoane au fost evacuate din casele lor din cauza ploilor, în această săptămână fiind aşteptate, de asemenea, “viituri în zonele muntoase” şi “posibile alunecări de teren pe alocuri”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.