POTOP în Filipine! Şase oameni şi-au pierdut viaţa

Publicat:

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui zid şi a unei alunecări de teren declanşate după mai multe zile de ploi abundente în Filipine, au anunţat marţi poliţia şi agenţia naţională pentru dezastre, potrivit DPA şi agerpres.

Cinci dintre victime erau muncitori în construcţii care lucrau la o casă în oraşul Tagaytay, la sud de Manila, a declarat locotenent-colonelul Norman Ranon, şeful poliţiei din oraş.


Citeşte şi: Casa Albă spune că Iranul va ajuta Rusia cu drone militare – Black News

Un muncitor este în continuare dat dispărut, în timp ce doi au fost salvaţi şi transportaţi de urgenţă la spital pentru tratament, a adăugat el.

Lucrătorii, care se odihneau în interiorul barăcilor lor, au fost surprinşi luni noaptea de prăbuşirea unui zid, a precizat Ranon.

“Terenul pe care se aflau barăcile era accidentat şi un perete era mai înalt”, a explicat el.

În nordul Filipinelor, ploile musonice abundente căzute începând cu săptămâna trecută au declanşat viituri şi alunecări de teren în provinciile Ifugao şi Bataan, a declarat agenţia naţională pentru dezastre.

O femeie în vârstă de 27 de ani a fost declarată moartă în urma unei alunecări de teren produse în oraşul Abucay din provincia Bataan, la 49 de kilometri sud-vest de Manila, a precizat agenţia.

Citeşte şi: Ambasadorul Canadei la Kiev convocat în urma transferului ‘inacceptabil’ al turbinelor – Black News

Imagini din localitatea Banaue din provincia Ifugao, aflată la 260 de kilometri nord de Manila, au arătat cum apele mătură vehicule parcate şi inundă locuinţe din acest oraş situat pe dealuri. Nu au fost raportate victime în urma inundaţiilor din Banaue.

Biroul meteorologic a declarat că ploile abundente au fost provocate de musonul de sud-vest şi de un sistem de joasă presiune localizat la est de provincia nordică Aurora.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.