POTOP în Japonia: Ploile torenţiale şi alunecările de teren fac victime

Publicat:

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra sud-vestului Japoniei au provocat alunecări de teren care au dus la moartea unei persoane, alte trei fiind date dispărute, iar autorităţile au îndemnat zeci de mii de persoane să-şi evacueze locuinţele din cauza pericolului unor noi alunecări de teren şi inundaţii, informează Reuters, potrivit agerpres.

Japonia este cea mai recentă ţară afectată de ploile torenţiale neobişnuite înregistrate în diferite locuri din lume în ultimele zile şi care au stârnit îngrijorări în ceea ce priveşte ritmul încălzirii globale.


Citeşte şi: Zelenski îl face praf pe președintele bulgar din cauză că se opune înarmării Ucrainei – Black News

”Ploile au devenit atât de abundente cum n-am mai văzut până acum”, a declarat în timpul unei conferinţe de presă Satoshi Sugimoto, directorul departamentului de prognoze din cadrul Agenţiei japoneze de meteorologie.

O femeie de aproximativ 70 de ani a murit după ce o alunecare de teren i-a măturat locuinţa din municipiul Fukuoka, iar trei persoane au fost date dispărute după ce o alunecare de teren a lovit două case în prefectura Saga, a relatat postul de televiziune NHK.

O alertă de nivel maxim vizând ploi torenţiale a fost emisă pentru zone din prefecturile Fukuoka şi Oita, din insula Kyushu.

Cel puţin opt râuri au ieşit din matcă şi s-au produs zeci de alunecări de teren, a precizat Ministerul Infrastructurii, într-o regiune afectată de precipitaţii care a dus la moartea a zeci de persoane în iulie 2017.

Autorităţile au îndemnat zeci de mii de rezidenţi să evacueze zonele vizate de alunecări de teren şi inundaţii, potrivit relatărilor din presă.

În unele zone din Fukuoka s-au înregistrat peste 500 de milimetri de precipitaţii începând de vineri, mai mult decât cantitatea obişnuită pentru întreaga lună iulie, a relatat presa, iar alţi 200 de milimetri sunt prognozaţi până în prima parte a zilei de marţi, a spus Sugimoto.

Cu toate acestea, vremea severă nu a afectat liniile de producţie ale Sony Group, Renesas Technology, Toyota Motor şi Nissan Motor, au precizat aceste companii pentru Reuters.

Citeşte şi: Nedreptatea din Cisiordania – Black News

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că 6.740 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar 80 de familii nu au apă curentă începând de luni dimineaţă.

Serviciul de tren de mare viteză Shinkansen a fost suspendat între staţiile Hiroshima şi Hakata din Fukuoka, însă transportul a fost reluat în prima parte a zilei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.