X

POTOP în Niger: 24 de morţi şi peste 50.000 de sinistraţi

Ploile abundente care au căzut în Niger din iunie au făcut 24 de morţi şi peste 50.000 de sinistraţi, au anunţat joi autorităţile acestei ţări din Africa de Vest, care are de obicei un climat foarte uscat, relatează AFP, potrivit agerpres.

În total, 24 de persoane au murit, dintre care 13 în urma prăbuşirii locuinţelor şi 11 prin înec, în timp ce alte 54.653 sunt sinistrate, potrivit cifrelor publicate de Serviciile de Protecţie Civilă.

Citeşte şi: Zelenski acuză Amnesty International că ‘încearcă să amnistieze statul terorist’ Rusia – Black News

Cel puţin 36 de persoane au fost rănite, potrivit aceleiaşi surse.

Un bilanţ anterior, din 20 iulie, indica 15 morţi şi peste 23.600 de sinistraţi.

Cele mai afectate regiuni sunt Zinder (centru-est), Maradi (centru-sud) şi Diffa (sud-est). Capitala, Niamey, de obicei mai afectată de precipitaţii şi inundaţii, a fost până acum ferită de ploile torenţiale.

În zonele afectate, ploile au distrus sau avariat peste 5.800 de locuinţe şi au provocat prăbuşirea unor şcoli, centre medicale, depozite de cereale şi magazine.

În pofida duratei sale scurte de trei până la patru luni – între iunie şi august sau septembrie – sezonul ploios s-a soldat cu numeroase victime în ultimii ani, inclusiv în zonele deşertice din nord.

Citeşte şi: Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’ – Black News

În 2021, ploile abundente au provocat moartea a cel puţin 70 de persoane şi au făcut peste 200.000 de sinistraţi, potrivit autorităţilor şi ONU.

“În medie, Nigerul pierde în fiecare an circa 60 de milioane de euro” din cauza inundaţiilor şi a secetei, potrivit ministrului nigerian pentru Gestionarea Catastrofelor, Laouan Magagi.

Tags: DiffaLaouan MagagiMaradiNiameyNigerZinder
Categorii: Știrile zilei