POTOP în Rwanda! Cel puţin 95 de oameni au murit

Publicat:

Ploile torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în vestul statului african Rwanda au provocat moartea a cel puţin 95 de persoane, a anunţat miercuri un oficial guvernamental, în timp ce autorităţile locale continuă operaţiunile de căutare a persoanelor rămase blocate în locuinţe, informează Reuters, potrivit agerpres.

Apele pline de nămol au coborât rapid pe un drum inundat şi au distrus locuinţe, potrivit unui videoclip publicat pe Twitter de postul public de televiziune din Rwanda.


Citeşte şi: Razie cu aproape 300 de arestări într-o anchetă Europol asupra Dark Web – Black News

”Prioritatea noastră este de a ajunge la fiecare locuinţă avariată pentru a ne asigura că putem salva toate persoanele rămase blocate”, a declarat pentru Reuters François Habitegeko, guvernatorul Provinciei de Vest din Rwanda, adăugând că bilanţul deceselor a ajuns la 95.

O parte dintre persoanele afectate au fost salvate şi transportate la spital, a spus el, dar nu a precizat numărul acestora.

În această provincie, districtele cele mai afectate au fost Rutsiro, unde s-au înregistrat 26 de decese, Nyabihu, cu 19 decese, şi Rubavu şi Ngororero, cu câte 18 decese, a adăugat el.

Habitegeko a spus că ploaia a început marţi în jurul orei locale 18:00 (16:00 GMT), provocând ieşirea din matcă a râului Sebeya.

Citeşte şi: Sudan: mitul arab al ‘stabilității’ contrarevoluționare a fost spulberat – Black News

”Solul era deja îmbibat de apă după zilele anterioare de ploaie, ceea ce a provocat alunecări de teren, care au dus la închiderea drumurilor”, a spus el.

Agenţia Meteorologică din Rwanda a prognozat o cantitate de precipitaţii peste medie pentru luna mai în această ţară din estul Africii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.