POTOP în Venezuela! Trei oameni au murit într-o alunecare de teren

Publicat:

O alunecare de teren provocată de ploile torenţiale a dus la moartea a trei persoane în nordul Venezuelei, a anunţat luni preşedintele Nicolas Maduro, la o săptămână după ce un incident similar a făcut peste 50 de victime, informează AFP, potrivit agerpres.

”Am fost informat că sunt trei morţi la El Castano, a fost o viitură cu noroi care s-a prăvălit de pe versant”, a declarat Maduro.


Citeşte şi: Iranienii îşi fac abonamente la Starlink pentru a scăpa de restricţiile la internet – Black News

Maduro a făcut anunţul în timpul unei vizite în localitatea Las Tejerias (nord), devastată de o alunecare de teren produsă pe 8 octombrie. Potrivit celui mai recent bilanţ oferit de preşedinte, această dramă a făcut 54 de morţi şi opt dispăruţi.

Potrivit primelor informaţii, importante pagube materiale s-au produs după alunecarea de teren survenită la El Castano, un cartier din Maracay, capitala statului Aragua, situat la 83 de kilometri de Caracas.

Potrivit imaginilor publicate de televiziunea venezueleană, alunecarea de teren a devastat totul în calea sa, ducând cu sine vehicule, arbori şi dislocând roci enorme.

Râul El Palmarito a ieşit din matcă după trei ore de precipitaţii intense, a constatat o echipă AFP prezentă la faţa locului.

Pe parcursul nopţii, la lumina farurilor autovehiculelor, militarii şi lucrătorii mobilizaţi la faţa locului au degajat căile de acces acoperite de noroi şi de pietre.

José Dos Santos, de 56 de ani, s-a refugiat în partea cea mai înaltă a locuinţei sale.

Citeşte şi: Israelul CRITICĂ decizia Australiei de a nu mai recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a sa; Autoritatea Palestiniană o salută – Black News

”Ne uitam înspre munte, ploaia era foarte puternică, am auzit un bubuit, iar când am văzut apa intrând pe ferestre, mi-am luat familia şi am urcat”, a povestit el pentru AFP.

”A fost groaznic, locuiesc aici de 70 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a mărturisit la rândul său Nelida Rodriguez. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.