Premieră la Cannes: Un transgender a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță

Publicat:

Premieră la Cannes: Un transgender a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță

Karla Sofia Gascon, o transgender în vârstă de 52 de ani, care se identifică drept femeie, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță feminină în filmul “Emilia Perez”, potrivit informațiilor Le Figaro.

Cu o prezență emoționantă, s-a urcat singură pe scenă și nu a menționat nimic despre celelalte actrițe femei, Zoe Saldana, Adriana Paz și Selena Gomez, care, neobișnuit, au primit premiul împreună cu ea, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Este o situație cel puțin neobișnuită, poate chiar prima dată când premiul pentru cea mai bună actriță este acordat unui grup de patru actori din același film.

În timp ce Karla Sofía Gascón, transgender în vârstă de 52 de ani, era favorită să câștige această distincție, membrii juriului au decis să ofere premiul unui grup de alte trei actrițe din filmul lui Jacques Audiard, “Emilia Perez”. Includerea actrițelor Selena Gomez, Adriana Paz și Zoe Saldana în acest premiu a avut, fără îndoială, intenția de a atenua impactul activistic al unei distincții acordate doar unui bărbat transgender care se identifică drept femeie.

Cu toate acestea, Karla Sofía Gascón a urcat singură pe scenă pentru a primi premiul. La vârsta de 52 de ani, ea este revelația filmului în care interpretează rolul principal: un traficant de droguri care se simte profund feminin și își schimbă genul pentru a-și schimba viața.

Profund emoționată, Karla Sofía Gascón și-a dedicat premiul “tuturor persoanelor trans care suferă mereu”. În lacrimi, a adăugat: “Vreau ca acești oameni să știe, așa cum s-a întâmplat în ‘Emilia Perez’, că întotdeauna există speranță pentru îmbunătățire, că oricine poate deveni o versiune mai bună a ei însăși. Deci, pentru toți cei care ne-au făcut să suferim, este timpul să vă schimbați”, a spus ea pe scenă. Karla Sofia Gascon nu a menționat niciunul dintre celelalte actrițe cu care împarte această distincție, Adriana Paz, Selena Gomez și Zoe Saldana.

Născută la Madrid pe 31 martie 1972 sub numele de Carlos Gascon, Karla Sofia Gascon a știut încă de la o vârstă fragedă că vrea să devină actor. După ce a studiat cinematografia, și-a început cariera de actor la sfârșitul anilor 1980, apărând în reclame și roluri secundare în seriale de televiziune.

De-a lungul anilor, a jucat în seriale spaniole populare precum “Calle Nuevas”, “El Super” sau “El Pasado es Manana”. Numele său a apărut și într-un film mexican de succes din 2013, “Nosotros los nobles”.

La începutul anilor 2000, actorul, care încă nu se identificase drept femeie, a apărut în numeroase telenovele și a devenit celebru în țările din America de Sud. La vârsta de 46 de ani, când era căsătorit și tatăl unui copil, și-a început tranziția în 2018. Karla Sofia Gascon a ieșit public ca transgender, publicând o carte autobiografică intitulată “Karsia, o poveste extraordinară”. Actorul a interpretat ulterior roluri feminine în serialul de televiziune “Rebelde” (2022).

Hotărâtă să joace ambele roluri

În timp ce se pregătea pentru filmul “Emilia Perez”, care este în parte muzical, thriller și melodramă, și care are ca fundal traficul de droguri din Mexic, regizorul Jacques Audiard a observat personalitatea puternică a Karlei Sofia Gascon în timpul unui casting prin videoconferință. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată într-un restaurant parizian. Actorul a convins regizorul că ar fi perfect pentru rolul Emilia Perez. Cu toate acestea, regizorul a rămas ferm convins că trebuie să angajeze un actor care să joace eroina filmului înainte de tranziția ei.

Karla Sofia Gascon este hotărâtă să interpreteze ambele roluri și va continua să-l sune pe Jacques Audiard pentru a-l convinge până când va reuși.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Filmul câștigă în grație și putere datorită acestei duble întruchipări realizate de o singură persoană. “Este un dar magnific pe care mi l-a făcut Jacques Audiard”, a declarat actorul în timpul conferinței de presă de la Festivalul de Film de la Cannes săptămâna trecută. Puțini actori sau actrițe au oportunitatea de a interpreta astfel de roluri în cariera lor. Nu puteam rata această ocazie. M-am implicat total în acest rol. Am depășit limitele. A fost aproape necesar să solicit ajutorul unui exorcist pentru a reveni la normal după încheierea filmărilor. Cei apropiați pot confirma acest lucru.”

Acesta este, fără îndoială, motivul pentru care Karla Sofia Gascon a rostit cuvinte puternice pentru Jacques Audiard în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului: “Îți mulțumesc pentru creativitate”, a proclamat ea. “Ești cel mai bun regizor din lume.”

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.