Premierul francez califică extrema dreaptă drept ‘trupele lui Putin’

Publicat:

Premierul francez califică extrema dreaptă drept ‘trupele lui Putin

Premierul francez Gabriel Attal a declarat marţi că “merită să te întrebi dacă nu cumva trupele lui Vladimir Putin nu sunt deja” în Franţa, vizând-o nominal pe Marine Le Pen, într-o dezbatere tensionată în parlament cu deputata, favorită la alegerile prezidenţiale din 2027, potrivit AFP.

Lidera extremei drepte franceze l-a interpelat pe şeful guvernului în legătură cu declaraţiile făcute luni seara de Emmanuel Macron, care a afirmat că nu exclude ipoteza trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, suscitând reacţii reticente din partea mai multor ţări europene, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

“Emmanuel Macron a depăşit o etapă suplimentară spre beligeranţă, făcând să planeze un risc existenţial asupra a 70 milioane de francezi şi mai ales asupra forţelor noastre armate deja desfăşurate în Europa de Est”, a afirmat Marine Le Pen.

“Mi s-a spus că este în interesul umanităţii. Dar care este acest drept divin care a făcut din Franţa un soldat al tuturor cauzelor drepte din lume, în timp ce singurul imperiu mondial care există, SUA, refuză să o facă?”, a ironizat ea.

“Aţi aşteptat prima ocazie pentru a ne reaminti de adevăratele dumneavoastră loialităţi” şi a ne “arăta adevărata dumneavoastră faţă”, a reacţionat premierul francez.

Gabriel Attal a apreciat că “atunci când citeşti anchetele realizate”, cum ar fi cea din Washington Post din 30 decembrie, care acuză Adunarea Naţională (Rassemblement National), formaţiunea lui Marine Le Pen, de legături cu Moscova în vederea slăbirii sprijinului pentru Ucraina, “merită să te întrebi dacă nu cumva trupele lui Vladimir Putin nu sunt deja în ţara noastră”.

“Mă refer la dumneavoastră şi la trupele dumneavoastră, doamnă Le Pen”, a continuat el.

“Dacă v-am fi ascultat la vremea respectivă, noi nu am fi fost alături de ucraineni în faţa acestei agresiuni”, a adăugat Attal, apreciind că “Kremlinul mizează pe uitarea şi complezenţa celor care l-au susţinut, apărat şi chiar idolatrizat”.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

“Când ne uităm la poziţiile pe care le aveţi, pe care le-aţi avut, aţi apărat o alianţă militară cu Rusia”, şi asta “cu doar doi ani în urmă: era în programul dumneavoastră pentru alegerile prezidenţiale”, a subliniat el.

“Dacă aţi fi fost aleasă în 2022, am furniza acum arme Rusiei pentru a-i zdrobi pe ucraineni, aceasta este realitatea”, a declarat premierul francez, citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Belarusul amenință cu folosirea armelor nucleare rusești: ‘O vom face dacă suveranitatea și independența țării noastre sunt amenințate!’

Belarusul amenință cu folosirea armelor nucleare rusești: 'O vom face dacă suveranitatea și independența țării noastre sunt amenințate!' Șeful Statului Major din Belarus, Pavel Muraveiko,...

De astăzi, vârsta de pensionare pentru femeile din R.Moldova mai crește cu jumătate de an

De astăzi, vârsta de pensionare pentru femeile din R.Moldova mai crește cu jumătate de an Începând cu 1 iulie 2024, femeile din Republica Moldova vor ieși...

Tinerii, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024

Tinerii, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024 În acest weekend, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit cel...

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.