Premierul Hariri le cere libanezilor să pună ţara pe primul loc

Publicat:

Premierul libanez Saad al-Hariri a afirmat joi că ultima perioadă de timp este un semnal de alarmă pentru libanezi care trebuie să-şi pună ţara pe primul plan în chestiuni regionale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

‘Perioada care a trecut a fost poate ca un semnal de alarmă pentru noi toţi de a acorda mai degrabă atenţie intereselor Libanului decât să ne uităm la problemele din jurul nostru’, a declarat Hariri la Annual Arab Banking Conference din Beirut. ‘Problemele din jurul nostru sunt importante, dar Libanul este şi mai important’, a spus el.


Citeşte şi: Trump l-a făcut PROST şi NERECUNOSCĂTOR pe tatăl unui sportiv american, reţinut în China

Hariri s-a referit la criza provocată de decizia sa de a demisiona la începutul acestei luni. El şi-a anunţat demisia pe când se afla în Arabia Saudită, o monarhie sunnită şi putere regională, aflată în dezacord cu Iranul şiit.

După ce a revenit în Liban, în această săptămână, el şi-a amânat decizia de a demisiona la cererea preşedintelui Michel Aoun.

Hariri a reafirmat de asemenea nevoia ca Libanul să respecte politica de a rămâne în afara conflictului regional, ‘nu doar prin cuvinte, ci şi prin acţiune’.

El a făcut referire la mişcarea politică şi militară Hezbollah, susţinută de Iran, al cărui rol militar regional a provocat preocuparea Arabiei Saudite, aliat de durată al premierului Hariri.

‘Doresc să subliniez că … principala noastră preocupare este stabilitatea şi la aceasta lucrăm’, a afirmat el.

Hariri a declarat miercuri că decizia sa de a-şi amâna demisia va conduce la ‘un dialog responsabil … legat de probleme şi consecinţele acestora asupra relaţiilor Libanului cu fraţii arabi’.

Premierul libanez Saad Hariri a anunţat miercuri că şi-a amânat demisia la cererea preşedintelui ţării, Michel Aoun, în vederea mai multor consultări, au anunţat agenţiile dpa, Reuters şi AFP.

Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Saad Hariri (47 de ani) a sosit marţi seara la Beirut, după mai bine de două săptămâni, după ce şi-a anunţat pe neaşteptate demisia, pe 4 noiembrie, în timp ce se afla în Arabia Saudită.

Hariri s-a întors la Beirut, via Cipru, din Egipt, după ce s-a aflat timp de trei zile la Paris, unde a avut o serie de reuniuni pe tema crizei politice din Liban. Franţa a insistat ca Hariri să se întoarcă în Liban pentru a clarifica dacă îşi menţine sau nu demisia.

Potrivit unor oficiali libanezi, Riadul l-ar fi forţat pe Hariri să demisioneze şi l-a reţinut în regatul saudit. Riadul şi Hariri neagă aceasta. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.