Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat Hamas că nu va permite nicio escaladare militară

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat miercuri mişcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva oricărei escaladări, ameninţând că va recurge la toate mijloacele pentru a-şi apăra ţara, relatează AFP.

Premierul a lansat acest avertisment în urma unei creşteri bruşte a tensiunii şi violenţelor provocate de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, conform agerpres .


De la acest anunţ din 6 decembrie, 12 palestinieni au fost ucişi în cursul unor confruntări în Fâşia Gaza şi Cisiordania, în timp ce rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, spre sudul Israelului, fără a face victime.

Citește și : EXPLOZIE într-un supermarket din Sankt Petersburg. Cel puţin patru persoane au fost rănite

‘Nu vom permite şi nu vom tolera nicio escaladare din partea Hamas sau a altor elemente teroriste împotriva statului Israel’, a afirmat premierul în cursul unei ceremonii la o bază aeriană.

‘Vom utiliza toate mijloacele pentru a apăra suveranitatea şi securitatea cetăţenilor israelieni’, a avertizat Benjamin Netanyahu.

De la anunţul făcut de preşedintele Trump, manifestanţi palestinieni se adună în fiecare zi de vineri în faţa liniei ce marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza şi au loc atacuri cu pietre şi tiruri ale soldaţilor.

Premierul a reafirmat de asemenea că Israelul ‘nu va permite forţelor militare iraniene să stabilească baze în Siria’ pentru a lansa atacuri.

Teheranul, aliat puternic al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, trimite în Siria ‘consilieri militari’ şi ‘voluntari’ pentru a lupta împotriva grupărilor rebele sau a jihadiştilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.