Premierul israelian este optimist: Primul buget de stat în trei ani VA TRECE!

Publicat:

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett s-a declarat încrezător miercuri în adoptarea primului buget de stat în trei ani, cu un vot ce începe în timpul serii şi este văzut ca test cheie pentru coaliţia sa heteroclită, relatează France Presse, potrivit agerpres.

În virtutea legii israeliene, guvernul dispune de termen până la 14 noiembrie pentru adoptarea bugetului, altfel Knesset-ul, parlamentul israelian, se va dizolva şi vor fi convocate noi alegeri.


Citeşte şi: Eric Adams este noul primar al New York-ului – Black News

Dezbaterile din Knesset pentru votul bugetului pot dura câteva zile, dar termenul limită este 14 noiembrie.

“Prieteni, adoptarea bugetului este cea mai mare prioritate, singura noastră provocare în următoarele zile. Aceasta este misiunea noastră”, a declarat Bennett la o reuniune a cabinetului la Ierusalim.

“Conducem ţara către stabilitate, în timp ce alţii caută haos, (noi) alegeri şi nefuncţionarea (statului). Suntem în ultima linie dreaptă, mai sunt zile şi nopţi albe înaintea noastră în Knesset, dar acest buget va fi adoptat”, a adăugat el.

Din aprilie 2019 până în martie 2021, Israelul, cufundat într-o criză politică fără precedent, a organizat patru alegeri anticipate şi parlamentarii nu au putut cădea de acord asupra unui buget.

Coaliţia condusă de Naftali Bennett, liderul partidului radical de dreapta Yamina, şi ministrul de externe Yair Lapid, care conduce partidul centrist Yesh Atid, i-a succedat ultimului guvern al lui Benjamin Netanyahu în iunie pentru a pune capăt acestei crize.

Guvernul Bennett a prezentat un proiect de buget pentru 2021 şi 2022 care a făcut obiectul unui prim vot tehnic în septembrie, permiţând comisiilor parlamentare să-l studieze înainte de a lansa perioada crucială a arbitrajului.

Citește și: Munca de la distanţă cucereşte lumea bogată – Black News

Coaliţia dispune în prezent de 61 de locuri din 120 în parlament, o majoritate de doar un singur loc. Presa locală relatează despre încercări ale opoziţiei de a convinge un deputat al guvernului să voteze împotriva bugetului.

Bugetul prevede cheltuieli de 609 miliarde de şekeli (peste 167 miliarde euro) în 2021 şi de 573 miliarde de şekeli (mai mult de 157 miliarde euro) în 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.