Premierul israelian Naftali Bennett a intrat în carantină după ce fiica sa a fost testată pozitiv

Publicat:

Premierul israelian Naftali Bennett a intrat în carantină duminică, în aşteptarea rezultatului la testul PCR de COVID-19, după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a anunţat biroul prim-ministrului israelian, transmite Reuters, potrivit agerpres.

După ce a aflat de rezultatul testului fiicei sale, Bennett a plecat de la reuniunea săptămânală de cabinet şi s-a dus acasă.


Citește și : Italia a înregistrat al treilea record consecutiv în ceea ce priveşte numărul de contaminări

Contaminarea fiicei lui Bennett – care a fost vaccinată împotriva COVID-19, a precizat biroul premierului – vine pe fondul unei răspândiri cu repeziciune a infecţiilor cu coronavirus în Israel, cauzată de deosebit de contagioasa “variantă Omicron”.

Biroul premierului nu a dezvăluit dacă adolescenta a fost infectată cu varianta Omicron sau cu Delta.

Înainte de şedinţa de cabinet, Bennett, care s-a vaccinat cu o “doză booster” pe 20 august, precum şi alţi membri ai guvernului lui au făcut teste antigen rapide, la care au primit rezultate negative.

Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate mai devreme în decembrie, în pofida apelurilor sale către israelieni de a contribui la îngrădirea Omicron prin anularea planurilor de călătorie în afara ţării. Ulterior, guvernul său a aprobat măsuri de interzicere a călătoriilor israelienilor în majoritatea ţărilor. Aceste măsuri au fost precedate de interzicerea intrării străinilor în Israel, aminteşte Reuters.

Citește și : India va începe să administreze de pe 10 ianuarie doze booster angajaţilor din sistemul sanitar

Cel mai nou bilanţ al pandemiei anunţat de autorităţile israeliene a indicat raportarea a 1118 cazuri de infectare cu Omicron, acest număr dublându-se de la o zi la alta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.