Premierul italian, Giuseppe Conte, în vizită la Bagdad

Publicat:

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, aflat în vizită la Bagdad, s-a întâlnit miercuri cu premierul Irakului, Adel Abdel Mahdi, şi cu preşedintele acestei ţări, Barham Saleh, transmite AFP, potrivit agerpres.

Discuţiile s-au referit la lupta contra Statului Islamic, gruparea jihadistă împotriva căreia Irakul şi-a proclamat victoria la sfârşitul lui 2017, după trei ani de lupte purtate cu sprijinul coaliţiei internaţionale din care face parte şi Italia.


Citește și : Căldură neobișnuită în Argentina. Temperaturile au bătut toate recordurile în Patagonia

Conte şi liderii irakieni au evocat, de asemenea, problema reconstrucţiei Irakului, după aproape patru decenii de violenţe, precum şi subiectul prezervării unui patrimoniu devastat de jihadişti.

Într-o conferinţă de presă cu omologul său irakian, Conte a declarat că Italia va ajuta Irakul la ‘formarea poliţiei’ şi cu expertiza sa la UNESCO. Irakul numără cinci situri clasate în patrimoniul UNESCO şi alte 12 aflate în studiu pentru a fi incluse pe această listă.

Vizita premierul italian intervine după cele întreprinse de mai mulţi lideri străini în Irak de la sfârşitul anului trecut.

După ce, de Crăciun, preşedintele SUA, Donald Trump, le-a făcut o vizită militarilor americani staţionaţi în Irak, dar nu s-a întâlnit cu niciun oficial irakian, la Bagdad s-au deplasat regele Abdallah al II-lea al Iordaniei şi regele Spaniei, Felipe al VI-lea.

Anterior, au vizitat Irakul şefii diplomaţiilor şi miniştrii energiei ai SUA şi Iranului.

Cu două zile înaintea premierului Conte, directorul executiv al companiei petroliere italiene ENI, Claudio Descalzi, s-a întâlnit la Bagdad cu ministrul irakian al petrolului, Thamer al-Ghadban.

Citește și : Rusia acordă un credit uriaș Cubei și continuă cooperarea cu Venezuela

ENI, care exploatează echivalentul a 475.000 de barili pe zi în Irak, a informat că producţia câmpului petrolifer de la Yubeir, din provincia sudică Basra, este de peste două ori mai mare decât în 2015.

Compania italiană a mai anunţat lansarea unei centrale electrice de 380 megawaţi, într-o ţară confruntată cu o penurie cronică de electricitate de mai mulţi ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.