Premierul nipon Kishida anunţă un plan de 25 de miliarde de euro pentru a stopa scăderea natalităţii în Japonia

Publicat:

Premierul japonez Fumio Kishida a anunţat joi un plan de 25 de miliarde de dolari pentru sprijinirea familiilor, în încercarea de a stopa scăderea ratei natalităţii în Japonia, care a atins un nivel record, informează AFP, potrivit agerpres.  

Planul include o creştere a alocaţiilor directe primite de părinţi, ajutoare financiare pentru educaţia copiilor şi îngrijirea prenatală, promovarea orelor de lucru flexibile şi a concediului parental pentru taţi.


Citește și : Lula da Silva l-a invitat pe papa Francisc în Brazilia

Kishida a alocat un buget de 25 de miliarde de dolari pe trei ani pentru finanţarea acestor măsuri.

Ele sunt menite să stopeze scăderea ratei natalităţii la un nivel fără precedent şi să crească veniturile tinerilor şi ale generaţiei aflate la vârsta de a creşte copii, a declarat Fumio Kishida la o reuniune a miniştrilor, experţilor şi antreprenorilor.

Obiectivul este de a corecta rata natalităţii în Japonia, care este una dintre cele mai scăzute din lume, fără a cere populaţiei să suporte o povară mai grea, a subliniat premierul la această reuniune consacrată situaţiei demografice a ţării.

Japonia, care are o populaţie de 125 de milioane de locuitori, a înregistrat mai puţin de 800.000 de naşteri în 2022, cel mai mic număr de când există statistici. Ponderea demografică a persoanelor în vârstă a crescut puternic.

Planul a fost criticat pentru că nu are surse clare de finanţare, ceea ce ar însemna reduceri de cheltuieli în detrimentul altor elemente din bugetul de stat.

Citește și : Zelenski îşi dă seama că Ucraina are puţine şanse să adere la NATO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.